Õppereis Lapimaale: PÕHJA-SOOME SAAMI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM. AJALOOLISED JÕULUTRADITSIOONID LAPIMAAL

Viljandi Koolituskeskus Vilko MÜ vahendab  talvisel  koolivaheajal, 27.-30. detsembril nii  lasteaia- ja klassiõpetajatele, haridus- ja kultuuritöötajatele, huvijuhtidele, noorsootöötajatele,  peredele kui ka kõikidele huvilistele reisifirma Viru Reisid  4- päevase reisi  Põhja-Soome LAPIMAALE .

PÕHJA-SOOME SAAMI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM. AJALOOLISED JÕULUTRADITSIOONID LAPIMAAL

 

Jõulurõõmu ja romantikat nii väikestele kui suurtele – sõit virmaliste maale külla Jõuluvanale,  päkapikkudele ja põhjapõtradele, saani- ja kelgusõidud nii koertega kui ka põhjapõtradega, Arktika muuseum, jalutuskäik Euroopa kõige põhjapoolsemas loomaaias Ranuas, ühe sammuga arktikast troopikasse – ujuma Kuusamo troopikabasseini

Õppereisi päevakava:

1. päev

Väljasõit  27. detsembri varahommikul. Tallinnast tulijatel kogunemine   Tallinna sadama   A-terminali bussiparklas Viru Reiside bussi juures  kell   5.30.

Laev Viking XPRS (Viking Line) väljub Tallinnast 27. detsembril  kell  7.00 Helsingisse. Kell 9.30  algab sõit põhja poole-  Lapimaa suunas. Laevas kohe  Vilko grupile rikkalik rootsi laua hommikusöök (paketi sees). Lõunasöögi võimalusega peatuse teeme Yväskylä lähedal. Peatume ka 1973. aastast tegutseva Vaskikello kohviku juures, mille õuele on ajapikku kogunenud muljetavaldav pronkskellade kollektsioon. Õhtul saabume öömajale Oulusse hotelli Best Western Samantta, kus oleme  3 ööd  järjest. Hotelli kodulehekülg: https://www.samantta.fi

  1. päev
    Hommikul alustame sõitu Pajakülla, Rovaniemi lähistele. Enne lõunat saabume põhjapolaarjoonel asuvasse maailmakuulsasse Jõuluvana  külakesse,  kus on võimalik tutvuda  Jõuluvana  kambri ja  Jõuluvana peapostkontoriga ning külastada mitmeid jõulupoode, kohvikuid  ja  restorane.  Soovi  korral on võimalik tellida Jõuluvana kingitus lastele. Võimalus sõita  põdrasaani ja koerarakendiga  ning lasta end pildistada Jõuluvanaga.

Külastame  Santapargi  võlumaailma ja jäägaleriid. Ees ootavad  saanisõit läbi päkapikkude salajase maailma, jõuluteemalised  lauluetendused suurelt lavalt,  joonistamis-kleepimis-meisterdamise tuba, ”päkapikkude kool“ ning taaskohtumine Jõuluvanaga. Kinoseansid tutvustavad  Põhjala imelisi loodusnähtusi: polaarpäeva, kaamost ja virmalisi. Soovi korral võib Santapargi külastuse asendada Arktika muuseumiga, kuhu viib kohale meie buss ja hiljem võtab peale. Naudime  jõulumeeleolu polaarjoonel. Öömaja

3. päev

Hommikul sõidame Ranuasse, kus asub Euroopa põhjapoolseim loomaaed. Matkarada juhatab meid läbi talvise looduse, tutvustades põhjamaal elavaid loomi ja linde. Ka siin on soovijatel võimalik sõita põdra- ja mootorsaaniga. Võimalus lõunastada kohalikus restoranis. Ka jõulumeenete valik on rikkalik.  Õhtul külastame Oulu Edeni troopika- basseini, milles on liumäed,  türgi ja soome saunad, rooma-iiri stiilne ühissaun  jne.  Öömaja samas hotellis.

 

  1. päev

Hommikul alustame sõitu Helsingisse (700 km).  Teel teeme mitu peatust, kus on võimalus keha kinnitada ja jalga sirutada.  Teeme vahepeatuse Tähesillal, mis on Soome  üks fotografeeritumaid sildasid. Õhtul jõuame Helsingisse ning ajavaru korral teeme väikese tiiru kesklinnas. Laev Viking XPRS (Viking Line) väljub Helsingist kell 20.30. Tallinnasse saabume  23.00 . Buss suundub Tartusse ja sealt Jõhvi.

Õppereisi maksumus: 350 € (ka lapsele, kui soovitakse olla temaga kahekesi toas)

Lastele majutus  lisavoodil  2- inimesega (koos kahe täiskasvanu hinnaga) toas kolmandana või neljandana  a´250 €. Tuppa mahub max  2 lisavoodit. Kui ühest asutusest/perest  osalejaid vähemalt 2, siis soodustus 2 %. Kui  3 osalejat, siis soodustus 5 %  ja kui 10 osalejat, siis soodustus 10 %.  Tasumine Vilko koolitusarve alusel. Kui keegi mingil põhjusel reisist loobub, siis reisi summat ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. Reisisumma võimalus kindlustuselt tagasi saada siis, kui sõlmitud lisaks tervisekindlustusele ka reisitõrkekindlustus.

Hind sisaldab:

*laevasõidud Tallinn-Helsingi-Tallinn

*sõit  mugavustega 1- korruselises bussis (WC, video)

*ööbimine 3 ööd Oulu hotellis Best Western Samantta  2-kohalistes tubades, võimalus panna tuppa  kuni  2 lisavoodit

*3 hommikusööki hotellis rikkalikus rootsi lauas

*rootsi laua 1 hommikusöök  laevas (minnes)

*Jõuluvana töökoja ja postkontori külastus

*eestikeelne giid  kogu reisi vältel

*Väljastame koolitustõendi ( 8 AT) vastava ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta

Reisi korraldus: reisfirma Viru Reisid OÜ, Keskväljak 9   41531 Jõhvi, reg. nr. 10445418

 

KAASA: ID-kaart või  EV pass ning Euroopa ravikindlustuskaart,  ujumisriided,  soojad riided ja jalanõud

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

 

Soovijatel palun registreerida kuni  15. september  meiliaadressil: gunnar@vilkokool.ee või mob.  52 68 031  

Mõningad hinnad- tasumine kohapeal sularahas (2018.a. andmetel ja võivad muutuda, lastele soodushinnad):

ROVANIEMI

Jõuluvanaga pildistamine:   25 EUR,   5 postkaart-fotot 30 EUR, Lihtsalt visiit, Jõuluvana külastus,  on tasuta. Samas on võimalus kataloogist valida kingitusi, millised Jõuluvana külastuse ajal kätte annab:  20 EUR, 22 EUR,  25 EUR , 35 EUR

Põdrasaaniga sõit : täiskasvanu 17 EUR; laps 4.-14.a. 13 EUR (ca 400 m)  ja TK 28 EUR, laps 4.-14.a.  22 EUR (ca 1000 m)

Koerarakendiga sõit  (0,5 km):  Täiskasvanu  25 EUR,   laps (kuni 11.a.) 15 EUR,  visiit/vaatamine 6 EUR / 3  EUR

(2 km):  Täiskasvanu  35 EUR,   laps (kuni 11.a.) 25 EUR,

Rootsi laua lõunasöök Pajakülas:   Täiskasvanu   16 EUR,  laps 8  EUR

Eine Pajakülas nn „pikas majas“  ca 10 – 14 EUR, lasteeine 6 – 7 EUR

Pajakülas võib olla ka Jääpaviljon10 EUR (nii TK kui laps),  mille lõpus saab väljuda kas jalgsi või kummirõngaga mööda kurvilist jäätrassi alla lastes

Polaarjoone ületuse tunnistus (saab infost, 13 eri keeles) 4,20 EUR (saab ka pere peale võtta)

Arktikamuuseum: Täiskasvanu 12 EUR, laps (7.-15.a.) 5 EUR, Pensionär ja õpilane 8 EUR

Santapargi  külastus: Täiskasvanu  33 EUR, laps (3.-12.a.)   27,5  EUR,

Ranua loomaaed  16,50 EUR ,  laps (4-14.a.) 14 EUR  Perepilet 53 EUR

Põdrasaaniga sõit: täiskasvanu 13 EUR,  laps 10 EUR  NB! Põdrasaaniga sõiduks peab ostma ka loomaaia pileti.

Loomaaias sees saab ka hobusaaniga  sõita (2-3 inimest korraga):  täiskasvanu 13 EUR,  laps 10 EUR 

Loomaaia piiridest väljaspool :   Koerarakendiga sõit täiskasvanu 13 EUR,  laps 10 EUR

Mootorkelguga  sõit (3 ringi x 400 m ) täiskasvanu 15 EUR,   laps 10 EUR

Eine rootsi lauas TK 18,40 EUR, laps (7.-12.a.) 1 EUR,

OULU

Edeni-Troopikabassein:  Täiskasvanu   18 EUR,  laps  (4–14.a.)  12 EUR,  perepilet 48  EUR  (2 täisk.+2 last 4-14 a)

Burgerieine  13,50 EUR, lasteburger 8 EUR,  kohv 2,50 EUR

Postkaart:   0,50 – 0,80   EUR,    mark Eestisse     ~ 0,70 EUR

Söök Vaajakoski ABC-s: Rootsi laud – täiskasvanu 9,50 EUR, laps (8.-12.a.) 6,60 EUR, laps (3.-7.a.) 4,70 EUR

Pizza, hamburger 10 EUR, laste burger 5 EUR (pühapäeva on ca 1 EUR kallimad hinnad)