Õppereis Hawaii saartele: HAWAII SAARTE AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MÜ vahendab 8.- 20. november 2024  kõikidele huvilistele reisifirma Tensi Reisid  13-päevase õppereisi (lennuk, buss kohapeal) Hawaii saarestiku Hawaii, Oahu ja Kauai saartele

HAWAII SAARTE AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 Veel 6 vaba kohta!

REISIME VÄIKESE GRUPIGA!Eksootiline imedemaa Vaikses ookeanis!Legend Hawaiist kui imeliselt lõhnavast saarestikust ja kauneimast maast on Lõunamere tuntuim. Mark Twaini lummas just siinne loodus sedavõrd, et ta võrdles neid saari maailma kõige hiilgavama laevastikuga, mis eales kusagil ookeanis ankrusse on heidetud. See keset Vaikset ookeani paiknev saarestik on üks maakera kõige isoleerituimaid. Lähimateks asustatud kohtadeks on Kalifornia rannik 3800 km ja Kiribati 1600 km kaugusel. Tänu sellele on ligi 90 % siinsetest taime- ja loomaliikidest sellised, mida ei leidu kusagil mujal. Need laavasaared tõusid merest umbes 6 miljonit aastat tagasi. Soodus kliima ja viljakas muld on loonud paradiisi, kus õitseaeg kestab aasta läbi. Siin asub ka maakera aktiivseim vulkaan Kilauea ja maakera suurima suhtelise kõrgusega (9750 m) mägi – kustunud vulkaan Mauna Kea. Hawaii on tule- ja vulkaanide jumalanna Pele saared. Hawaii põliselanikud, polüneeslased on külalislahked, heatahtlikud, laulu- ja tantsuhimulised. Saarel levib nn. aloha- vaim, mis kannab endas nii rahvuslikke traditsioone kui ka armastust oma maa ja üksteise vastu. Aloha on midagi, mida tuleb ise kogeda ja tunda. Osa inimesi saab aloha juba rinnapiimaga kaasa. Mõned peavad seda õppima või kogema ja paljud ei saa kunagi seda isegi maitsta.

1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas infoleti vastas kl …. Lend Tallinn-Frankfurt kl …; Frankfurt-San Francisco kl …. USA toll, ESTA-reisiloa ja pagasi kontroll. San Francisco-Honolulu kl … (NB! kohalikud ajad. Kontrollige palun lennuaegu paar päeva enne reisi). Jõuame Hawaiile Oahu saarele Honolulusse. Sõit lennujaamast Waikikisse Majutus järgnevad 4 ööd samas ***hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Vaba aeg Waikiki ranna või ostukeskuste külastamiseks. Waikiki rand on üks Hawaii ikoonidest ja paljude arvates pidavat olema maailma ilusaim supelrand. Tema kuulsal rannabulvaril ei vaibu elu ei päeval ega pimedatel õhtutundidel. Siin asub ka surfi leiutaja Duke Kahanamoku kuju. Hawaii pealinn Honolulu asub saare lõunarannikul. See on tõeliselt rahvusvaheline linn, kus on maailmatasemel ostlemisvõimalused, gurmaanidele avastamiseks maailma erinevaid maitseid, võimalus surfamiseks või päevitamiseks. Linnas on ajalooline ja äriline keskus Downtown ehk kesklinn ning Waikiki rannakuurort. Peale lõunat ekskursioon Honolulu Downtownis  Käime Aloha Toweris, mis oli valmides Ameerika kõrgeim kellatorn. Ülevalt avaneb vaade ümbritsevale sadamale ja linnale. Hawaii kõige kuulsam kirik – korallidest Kawaiahao Church, mis valmis saarele saabunud esimeste kristlastest misjonäride eestvedamisel aastal 1842. Kirik mahutab umbes 4000 inimest. Seda kutsutakse isegi Hawaii Westminister Abbey’ks. Kiriku vastas asub Iolani Palace ehk Hawaii Kuningaloss, mis on ainuke kuningaloss kogu USA territooriumil. Nagu igas suuremas Ameerika linnas, nii on ka Honolulus oma Chinatown, mis asub kohe Downtowni kõrval. Sõit läbi Chinatowni, mis taastati peale 1900. a. suurt põlengut. Honolulu Chinatown on üks vanimaid Ameerikas, sest 19. sajandil toodi Hiinast töölisi Hawaiile, kuna kohalikud ei soovinud töötada suhkrurooistandustes. Kui tööleping sai läbi, alustasid paljud hiinlased eraettevõtlusega ja sellest ajast koguneski suur hiinlaste kogukond sinna piirkonda ning tekkis Chinatown. Läheme võimaluse korral vaatama 2 korda nädalas (T,L) Waikikis Kuhio rannal toimuvat õhtust 30-40 minutilist hawaii laulu ja hula-tantsu esitlust.

3. PÄEV

Hommikusöök. Soovijad saavad varahommikul sõita lähedalasuva Diamond Headi vulkaani kraatri sisse. Diamond Head on umbes 150 000 aastat tagasi toimunud vulkaanipurske tagajärjel tekkinud 232 m kõrgune mäemürakas. Teeme pooletunnise matka Diamond Headi kraatri vaateplatvormile, kust avaneb imeline vaade kogu Waikiki rannale ja Honolulule. Jätkame päeva idüllilisel Oahu saarel, mille avastas eurooplaste jaoks James Cooki meeskond 1778. a. oma Vaikse ookeani kolmanda retke ajal. Oahu on Hawaii saarestiku suuruselt kolmas saar. Kaunis loodus, põnevad legendid, omapärane kultuur. Külastame USA võimsat, ajaloolist mereväebaasi Pearl Harbouri. Nimetus pärineb pärlikarpidest, mida siin 19. sajandini korjati. Maailma ajaloolavale sattus see paik 7. detsembril 1941. a., kui Pearl Harbouris asuvat USA sõjaväebaasi rünnati ootamatult jaapanlaste poolt. Üllatusrünnakuga uputati sõjalaev „USS Arizona“ koos 1177 mereväelasega, hävitati 21 muud lahingulaeva ja 188 lennukit. ***Pearl Harbouri turvakaalutlustel ei lubata sisse mitte ühegi kotiga (ei käekoti, fotokakoti ega seljakotiga). Sisenedes võib kaasas olla ainult rahakott, fotoaparaat, mobiil ja veepudel. Kotid saab jätta tasulisse Pearl Harbouri pakihoidu. Olles Hawaiil ei saa mööda vaadata ananassidest ja sõidame nüüd James Dole a. rajatud Wahiawa Dole ananassiistandusse, mis oli omal ajal maailma suurim puuviljaistandus. Tänapäeval funktsioneerib see kui Dole ananassiajaloo vabaõhumuuseum. Sinna on jäetud ananassi näidiskasvandus ning rajatud maailma suurim ananassiaia labürint (hõlmates 2,4 km radu), mida mõlemat on võimalik lisatasu eest külastada. Ananassijäätis, mida ei või jätta maitsmata! Ringreisi lõpetuseks peatume põgusalt põhjakalda ehk North Shore’i väikelinnakeses – Haleiwas, millest talvekuudel saab maailma surfipealinn, sest siin saare loode-kaldal on siis parimad surfilained. Aga pool aastast, kui hoovused ja tuuled puhuvad saare teiselt küljelt, on Haleiwa ilm tüüne ja sobilik päevitamiseks ning snorgeldamiseks. Jalutame väikelinna peatänaval, kus asuvad kunstigaleriid, butiigid, kauplused, restoranid ja kohvipoed. Sõit tagasi Waikikisse.

4. PÄEV

Hommikusöök. Vaba päev Waikikis rannamõnudeks, surfamiseks, ostlemiseks jne. Soovijatele väljasõit (lisatasu eest) Oahu saare saladuslikule lõunakaldale. Džungli-pargis imetleme lopsakat loodust ja nuusutame vihmametsa hõngu ning jalutame läbi väikese bambusesalu (vajalik kannad kinni jalanõud) kuni kõrge koseni. Jätkame sõitu mööda rannikuala. Siin on mitmeid kohti, kus vesi on kaljude alt avaused läbi uuristanud, kaljusse augu puurinud ja suurte lainete korral purskab „blow hole“-ist vett üles nagu väiksest geisrist. Järgmisena eriline Sandy Beach ehk Liivane Rand. See on hulljulgete bodyboardijate – kõhuli lainelaual sõitjate paradiis, kus ujumine on ohtlik, sest hiiglaslik laine lõppeb rannas väga järsku ja tekitab pesumasina-efekti, rullides laine pöörisena rannaliivale. Samuti on siin väga tugev hoovus. Edasi peatume Makapuu vaateplatvormil, mille kõrval asuva mäe taha jääb peitu Oahu kõige kagupoolsema tipu kaljudel kõrguv Makapuu majakas, mis on siin vilkunud juba aastast 1909. Vaateplatvormilt avaneb vaade kuldkollastele liivarandadele, Jänesesaarele ja Kailua-poolsele Kailua on koht, kus endine president Obama iga-aastase jõulu- ja aastavahetuspuhkuse veedab, kui ta detsembri lõpus nädalaks-kaheks oma sünnisaarele naaseb. Teeme ujumispeatuse Kailua Beach Park rannas. Tagasiteel peatume Nuuanu Pali vaateplatvormil, kust avanevad kaunid vaated all laiuvale troopilisele metsale, Kaneohe lahele ja Kailua rannale. Siit avaneb üks kõige imepäraseimaid vaateid Hawaiil, mida on oma raamatutes maininud ka Mark Twain. Tee platvormile kulgeb läbi džungli, kus sajab väga palju, sest Nuuanu org, mis ulatub Honolulust kuni Koolau mägedeni, tõmbab pilved kokku ja siin kohtuvad külm ning kuum õhuvool. Nuuanu Pali on ka väga oluline koht Hawaii ajaloos, sest siinsamas toimus 1795. a. maikuus otsustav Nuuanu Pali lahing. Kuningas Kamehameha I väed surusid vastased Pali kaljult alla ja saavutasid võidu, mille järel ühendas kuningas Kamehameha I kõik Hawaii saared oma võimu alla. Naaseme hotelli.

5. PÄEV

Hommikusöök. Sõit lennujaama. Lendame Honolulust Kauai saarele Lihue on Kauai suuruselt teine linn. See 6500 elanikuga linn on ühtlasi saare keskus, kuna siin asuvad Kauai lennujaam ja sadam. Kauai on Hawaii saartest vanim ja seetõttu ka looduslikult mitmekesiseim. See kõige troopilisem ja lopsakam saar koos ammu kustunud Waialeale vulkaaniga on läbistatud võimsate erosioonivormidega. Seda massiturismist puutumata rohelusse uppuvat saart kutsutakse hellitavalt Aiasaareks ja ka Roheluse saareks. Kõikjal kasvavad metsikud papaia-, banaani-, greibi- ja mangopuud. Siinne lopsakas loodus loob tõelist rahu otsivale puhkajale idülli ehtsast lõunamere paradiisist, kus on palmipuudega palistatud valged liivarannad ja korallrahud. Sellele saarele maabuski esimesena maadeavastaja kapten Cook. Viime pagasi hotelli. Seejärel tutvume Kauai lõuna- ja läänerannikuga. Saare kõige kuulsam vaatamisväärsus on Waimea kanjon, mida kutsutakse Vaikse ookeani Suureks Kanjoniks. See tekkis vulkaanipurske ja maavärina tagajärjel ning hõlmab umbes 23 km² suuruse ala. Horisondile mahuvad korraga tuhanded suuremad ja väiksemad mäed. Selle loodusliku kunstiteose lummavaks küljeks osutuvad kirevate kivimikihtide vaheldumise tõttu vöödistunud seinad ning tänu neid katvale taimestikule ka varieeruv värvigamma: punakad, pruunikad ja rohekad toonid. Hanapepe, saare suurim väikelinn, rajati 1800-ndatel. Majutus hotelli ja veidi vaba aega. Soovijad saavad osa võtta traditsioonilisest Hawaii õhtusöögist ehk luau-st koos etendusega (Luau Kalamaku, Lihue, u 17.30 kuni 20.30). (Lisatasu eest, ette tellimisel). Majutus järgnevad 3 ööd ***hotellis (2-sed toad).

6. PÄEV

Sõit põhjarannikule. Teeme peatuse Wailua jõe pargis, et vaadata ilusat Wailua juga, mis on olnud ka mitmete filmide võttepaikadeks, nagu paljud teisedki kohad Hawaii saartel. Hawaiil on filmitud näiteks Lost, Kariibimere piraadid, Jurassic Park jt. filmid. Järgmisena sõidame nautima vaadet Opaeakaa topelt-kosele. Möödume Kauai suurimast linnast Kapaa’stKilauea 15,6 m kõrgune tuletorn 65 m kõrgusel kaljul ehitati 1913. a. See lülitatakse sisse ainult kord aastas – torni sünnipäeval maikuus 15 minutiks. Tuld näitab hoopis torni kõrval asuv maailmas kaugeimale nähtav (144 km) tulepaak. Kohtume rahvuslindude nendega. Hanalei on taropõldude linn. Taro ehk „elevandi kõrv“ on kultuurtaim, mida kasvatatakse tema söödavate lehtede ja mugulate pärast. Hanaleis asub palmipuude all ilus Waioli Huiia väike kirik, enimpildistatud objekt siin linnas. Põikame ka Hanalei randa, kus filmiti 1958.a. Rodgersi ja Hammersmiti populaarse muusikali „Vaikne ookean“ filmi jaoks mõningaid stseene. Ilusate villade rajoon. Võimalusel külastame botaanikaaeda. Tagasisõit öömajja.

7. PÄEV

Vaba aeg puhkuseks basseini ääres või rannas. Soovijatele kopterituur saare kohal (lisatasu eest, ettetellimisel). Kopterist näeb Waimea kanjonit, koski ja Na Pali kaljurannikut ehk osakest 80% Kauai saarest, mis autoga või jalgsi ligipääsmatu. Looderannikust on aegade jooksul tänu murdlainetusele vormunud üks saare pärlitest – Na Pali kaljurannik. Na Pali tähendabki kohalikus keeles kõrgeid kaljusid. Sealsed kaljud tõusevad merest 1200 m kõrgusele lahutamaks Kalalau orgu ookeanist. 35 km pikkust, arvukate orgudega sopistatud rannikuosa peetakse võimsaimaks ning kauneimaks vahetult ookeani langevate kaljudega palistatud rannalõiguks kogu Hawaii saarestikus. Tuuri kestvus orienteeruvalt 50 minutit.

8. PÄEV

Varahommikune lend Hawaii saarele Konasse (lennud Lihue-Honululu, Honolulu-Kona). See saarestiku suurim saar ongi nime andnud kogu saarestikule. Kohalikud kutsuvad Hawaii saart hoopis Suursaareks (Big Island). See on saarestiku noorim ja põnevaim saar. Olenevalt asukohast võib siin kliima olla lähistroopilisest saare idarannikul kuni arktiliseni kõrgemate vulkaanide tipus. Suursaart tuntakse eelkõige oma vulkaanide, kohviistanduste ja ka orhideede poolest. Suursaar on kujunenud viie vulkaani liitumisel. Sõidame läbi saare Puuhonua o Honaunau riikliku ajaloopargi külastus. Puuhonua o Honaunau oli kunagi koduks Hawaii kuninglikele pealikele, kes panid paika Kapu ehk Pühad seadused. See oli ka ainus koht, kus sai käia patte andeks palumas. Pargis asub Heiau püha tempel, mida valvavad puidust jumalad, sest templis asuvad 23 alii ehk pealiku säilmed. Jalutame tiiru läbi pargi ja vaatame Suurt Müüri, mis on 3 meetrit kõrge ja 17 meetrit lai. Müüri peal toimusid vanasti etendused ja esinemised pealikele. Kõnnime nn kuninglikus aias ja parki ookeani poolt kaitsvas musta laavakiviga ääristatud rannas. Näeme kuninglikke kalatiike ja kohalikku käsitööd õlgkatusega töömajas. Jätkame sõitu mööda ookeani äärt ja möödume USA kõige lõunapoolsemast restoranist Hana Hou, kus võimalusel lõunatame. Saarel asub ka Punaluu mustaliiva rand, mis ongi meie järgmine peatuspaik. Tihti leidub siin päikese käes peesitavaid või rannavees hulpivaid kilpkonni. Päikese käes sätendav must liiv heidab kiiri ümbruskonnale. See must liiv tekkis voolava laava kohtumisel ookeaniveega. Vesi on siin rannas külmem, sest siia voolavad mageda veega külmad allikad. Soovijad saavad supelda. Õhtuks jõuame saare suurimasse linna Hilosse. Hilo tähendab poolkuud. Linn paiknebki poolkuukujulise ilusa lahe ääres, millesse suubuvad Wailuku ja Wailua jõed. Lahe ääres asub ka kuninganna Liliuokalani nimeline park. Majutus järgnevad 3 ööd ***hotellis (2-sed toad).

9. PÄEV

Vaba päev puhkuseks. Soovijatele väljasõit (lisatasu eestHawaii Vulkaanide Rahvusparki, mis rajati 1916 aastal. Hawaii on tulest sündinud paradiis. Enamik siinsest saarest koosneb kahe saare keskossa jääva hiiglase – Mauna Kea ja Mauna Loa laavavooludest. Rahvuspargi turismimagnetiks on Kilauea, üks maailma aktiivsemaid vulkaane, mis alates 1983-ndast aastast tänaseni ajab või purskab pidevalt laavat. Nimi Kilauea tähendabki rahutust. Viimase saja aasta jooksul on ta pursanud keskmiselt kord aastas. Siit väljuvad laavavoolud on kasvatanud saare pindala, sest ookeani voolav laava kivistub vees ja saar aina kasvab. Aegamisi ookeani valgudes on hõõguvad basaldivoolud pühkinud oma teelt ka asulaid ja piki rannikut kulgeva maantee, jättes järele tardunud laavajõgesid ja hiiglaslikke laavavälju. Selle vulkaani keskossa jääb Kilauea kaldeera, ovaalne järsuseinaline süvend. Aktiivsest vulkaanilisest tegevusest annavad märku siin-seal kerkivad aurusambad, ulatuslikud väävliväljad, tardunud laavavoolud, maa-alused laavatunnelid ja kõledat kuumastikku meenutavad šlakiväljad. Peakaldeera sisse jäävat Halemaumau kraatrit peeti uskumuse kohaselt etteaimamatu vulkaanide jumalanna Pele residentsiks, kuhu tuli ohvriande viia. Olenevalt Rahvuspargis avatud teedest sõidame ja jalutame 2-5 tundi siinsetel tähistatud matkaradadel, võimalusel käime unustamatu struktuuriga vulkaanikraatri serval või põhjas ehk Pele residentsis ning vanadel laavaväljadel. Õhtuks jõuame tagasi hotelli.

10. PÄEV

Vaba päev puhkuseks. Soovijatele väljasõit jugade ja orgude juurde ning saare ilusaimasse randa (lisatasu eest). Suursaarele on iseloomulik suur sademete hulk idarannikul ja tänu sellele laiuvad siin lopsakad subtroopilised vihmametsad ning siin asub ka palju kauneid jugasid. Sõidame Wailuku orus mühiseva Rainbow Fallsi ehk Vikerkaare joa juurde, mis on üks põnevamaid kogu saarestikus – 24 meetri kõrguselt kukkuv juga, mis veerohketel perioodidel võib oma laiuselt ulatuda kuni 30 meetrini. Wailuku jõgi sööstab meeletus hoos laavakaljult alla looduslikku basseini, lüües sealse vee vahutama. Hommikuti kerkib sageli pritsmepilve kohale kaunis vikerkaar, millest juga on ka oma nime saanud. Joa taga on peidus laavakivist koobas, kus legendi järgi elab kuujumalanna Hina. Edasi sõidame Akaka Fallsi osariigiparki. Akaka Jugade-Koskede pargis asuvad Hawaii saarestiku kõige hüpnootilisemad joad ja kosed. Teeme väikese jalutuskäigu pargis. Esimene Kahuna kosk on lihtsalt soojenduseks ja edasi kõnnime ägedama Akaka kose juurde. Mööda jõesängi voolav Kahuna kosk on 95 m kõrgune ja Akaka juga kukub 135 m kõrguselt. Järgmisena sõidame Laupahoehoe randa laintemöllu nautima. Teekond jätkub põhjapoole. Vaateplatvormilt imetleme 610 m sügavust maalilist Waipio orgu. Siin elasid 15. saj. ja enne seda mitmed Hawaii saare kuningad. Edasi jõuame läbi Big Islandi saare põhjaosa ilusaimasse – Hapuna Beach randa, kus teeme 1-2-tunnise ujumispausi. Väikese ringiga üle saare sõites jõuame tagasi hotelli.

11. PÄEV

Sõit Hilost Kona lennujaama. Lend Kona-Los Angeles. Öömaja Los Angelese ***hotellis (2-sed toad).

12. PÄEV

Hommikukohv (juurde saab osta võileibu). Los Angeleses jalutuskäik Hollywood Walk of Fame ehk Kuulsuste alleel, möödume Chinese Theatre’ist ja Dolby Theatre’ist, kus alates 2002. a. toimuvad iga-aastased Oscari gala üritused. Sõit mäele Griffithi Observatooriumi Parki, siit avanevad vaated Hollywoodi märgile ja üle kogu Los Angelese. Sõidame ka Santa Monica Beachi randa, kus lõppeb kuulus Road 66. Suundume lennujaama. Lend Los Angeles-Zürich kl ….* (*saabumine järgmisel päeval).

13. PÄEV

Lend Zürich-Tallinn kl ….. (NB! Kõigil lendudel kohalikud ajad)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

 

 

REISI MAKSUMUS: 5490 €. Kui ühest asutusest/perest 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %.  Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  . Reisiraha loobumise korral võimalik kindlustuselt tagasi saada siis, kui sõlmitud lisaks reisitõrkeleping.

HINNA SEES:

  • lennupiletid ja toitlustus lennukis Hawaiile ja tagasi ning toitlustus üle-ookeani lendudel
  • lennujaamamaksud 152 € (19.12.2023 seisuga, võivad muutuda),
  • Hawaii kohapealsed lennupiletid Honolulu-Lihue-Kona
  • transfeerid lennujaam-hotell-lennujaam
  • öömajad hotellides (2-sed toad)
  • kohalik väikebuss ringreisiks
  • eestikeelne giid-reisijuht Peeter Roos
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

NB! Kindlasti palun ISE  teha juurde  tervisekindlustus koos reisitõrke- ja pagasikindlustusega

 

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine 2 kuud enne reisi, 2023. seisuga, võivad muutuda):

  • väljasõit 4-ndal päeval Oahu saladuslik lõunakallas 145 €,
  • väljasõit 9-ndal päeval Hawaii Vulkaanide Rahvusparki 145 €,
  • väljasõit 10-ndal päeval jugade ja orgude juurde ning Hapuna Beachi randa 145 €,
  • helikopterisõit Kauai saare kohal 7-nda päeva hommikul või päeval 300 €,
  • Luau pidu õhtusöögiga 5-nda päeva õhtul Kauai saarel-
  • Luau Kalamaku buffee + show tavaistekohad 185 €,

Plantation owners 4-käiguline Luau õhtusöök + paremad show-istekohad 250 €.

Eesti kodanikud saavad teatud tingimustel sõita Ameerika Ühendriikidesse viisavabalt.

NB! Vajalik ESTA reisiluba!

USAsse reisival kodanikul peab olema biomeetriline pass, mis peab kehtima kogu plaanitava reisi vältel ning eelnevalt elektroonilise reisiloa taotlemise süsteemis ESTA saadud positiivne vastus. Tingimused, lisainformatsioon ning taotlemine:https://www.cbp.gov/

ESTA reisiloa saamiseks minge palun veebilehele https://esta.cbp.dhs.gov Kuigi ESTA on tõlgitud ka eesti keelde, peavad vastused olema inglise keeles.

KAASA: ESTA reisiluba (kindlasti paberile välja prinditult), EV pass kehtivusega kogu reisi ajal, USA seinakontakti-adapter, mugavad jalanõud (matkale minejatel kinnised jalanõud), peakate, ujumisriided, päikesekaitsevahendid, fliis vms mägedes viibimiseks või jahedamate õhtute jaoks, vihmakindel tuulejope. Väike seljakott päevasteks väljasõitudeks. Oma vajaminevad ravimid pakkige lennukis käsipagasisse!

NB! Reisimarsruut on koostatud vastavalt koostamise hetkel kehtivatele lennuplaanidele. Kuna reis hõlmab mitme piirkonna külastust, millede vahel liigub piiratud arvul transpordivahendeid, siis võivad graafikute muutused tuua kaasa väiksemaid ja suuremaid muutusi programmis. Programm võib muutuda ka reisil olles, kui muutused sõiduplaanides on tehtud viimasel hetkel. Olenevalt ilmast vahetatakse vajadusel ka päevade marsruute. Tensi-Reisid üritab vajaduse korral pakkuda alternatiivset programmi.

Lendudel teenindab Lufthansa, United Airlines, Hawaiian Airlines, Swiss. Lendudel minnes Honoluluni ja tagasitulles alates Los Angelesest on lennukisse lubatud kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 23 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Mandritevahelistel lendudel on toitlustus (ka alkohoolsed joogid) hinna sees.

Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

NB! Pagasi lisatasu 25 USD/lend Hawaii saartevahelistel lähilendudel ja 35 USD Kona-Los Angeles lennul (nendel lendudel on hinna sees ainult käsipagasisuurune kohver maksimaalsete mõõtudega 56x35x22 cm (11kg) + 1 isiklik ese nt väike seljakott või käekott (+8 kg)

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse, rahvusparkidesse ja teistele tasulistele objektidele.

 

Soovijatel palun registreerida  kuni kohti jätkub: E-post:  gunnar@vilkokool.ee  või mob 52 68031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Pearl Harbour kino + laevasõit 2-3 USD
Wahiawa Dole ananassi-istandus botaanikaaed 8 USD
Diamond Head vulkaani kraatri ja vaateplatvormi külastus 5 USD
Honolulu Zoo (avatud 9.00-16.30) 19 USD
Iolani Palace Kuningapalee 20-27 USD
Waikiki trolli- ja bussipilet 3 USD
Dzunglipark 1 USD
Kamokila Hawaii küla 5 USD
Kauai Kilauea tuletorn 10 USD
Puuhonua Ajalooline Rahvuspark 5-7 USD
Vulkaanide Rahvuspark 5-10 USD
Akaka Falls Park 5 USD
Lõunasöök 9-29 USD; suur võileib 3-7 USD; praad 9-19 USD; magustoit 4-8 USD; 1l vett 1-2 USD; kohv 1.50-4 USD; banaan 1-2 USD

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2022. a. seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.