Õppereis Itaaliasse ja Capri saarele: ITAALIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab kõikidele huvilistele 3.-10. juunil 2024  toimuva reisifirma Tensi Reisid  8-päevase reisi (lennuk, buss kohapeal) Itaaliasse, Vatikani ja Capri saarele

ITAALIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 Veel 8 vaba kohta!

Itaalia – põhjamaalase jaoks mõnusalt soe, sõbralik ja eksootiline. Rooma – igavene linn, kõigi teede algus- ja lõpp-punkt. Vatikan- pindalalt väikseim, kuid üks rikkaimaid riike maailmas. Terve unenäoline päev Capril – see on tõepoolest Vahemere pärl, maapealne paradiis. Veneetsia – Aadria kuninganna, keskaegse Euroopa võimsaim linn, mille õitsengu väljenduseks on Püha Markuse väljak.

1. PÄEV

Kogunemine Tallinna lennujaamas … kl 03.40Lend Tallinn-Riia kl 05.40-06.30; Riia-Veneetsia kl 09.50-11.30 (NB! Kohalikud ajad! Lennuajad võivad muutuda, palun kontrollige neid paar päeva enne reisi). Veneetsia – keskaegne Euroopa suurim ja võimsaim linn. Ekskursioon „unelmate linnas“. Kuulus Rialto sild, üle linna peatänava- Suure Kanali ühendab linna usu- ja ärikeskust. Just siin on laguunilinna sünnipaik, Lähedusse jäävad kalaturg ja kõige laiemad kaldapealsed. Siin teeme väikese vahepeatuse. Läbi kitsaste tänavate suundume Püha Markuse väljakule, kus on linna ajalooline, poliitline ja religioosne süda ning turistide lemmikpaik. Siia suubub Veneetsia legendaarne “peatänav” – Canale Grande e. Suur kanal ja siin asuvad ka kõige kuulsamad vaatamisväärsused – hiilgav kuldmosaiikide ja marmorsammastega basiilika, kellatorn ja roosa-valge mustrilise marmorfassaadiga Doodžide palee. Siit valitseti vabariiki ja siit viidi vangid üle Õhkamise silla vanglasse. Vaba aeg. Õige “Veneetsia tunde” saab kätte ilma kaardita tänavate ja kanalite labürindis uidates ja korraks isegi ära eksides. Aega jätkub ka gondlisõiduks. Jätame Veneetsiaga hüvasti sõites veetaksoga Suurel kanalil. Sõit öömajja. Öömaja ****hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Suundume Toscana maakonda. Renessansi kultuuri häll – Firenze. Linn, mille ajalugu on rikas ja põnev. Linnaekskursioon. Naudime Piazzale Michelangelolt avanevat panoraamvaadet. Linna ajaloolises poliitilises keskus Piazza Signorial asub valitsushoone ehk Palazzo Vecchio, mille vaatamisväärsusteks on kaunistatud sammasõu, uhked siseruumid ja saalid. Uffizi galerii ja Ponte Vecchio sild, 16.saj kaubapaviljon ja linna sümbol täis kullassepaärisid. Brunelleschi kavandatud kuulsa kupliga S. Maria del Fiore võluva, heleda marmorpitsiga katedraal, Giotto kellatorni ja baptisteeriumiga, kus omal ajal ristiti ka itaalia kirjakeele isa- Dante Alighieri on linna religioosseks südameks. Läheduses asuvad Medici-Riccardi palee, San Lorenzo kirik Medicite kabeliga ning ka Firenze keskturg. 13.saj. Santa Croce kirikusse on maetud Toscana kuulsaimad pojad. Võib käia paljudes kirikutes, piiluda sisse siseõuedesse, istuda kohvikus ja hingata sisse Firenze tabamatut hõngu. Sõit lõuna poole. Öömaja ****hotellis (2-sed toad). Soovijatele õhtusöök (ettetellimisel, lisatasu eest).

3. PÄEV

Hommikusöök. Pisa Imede väljak on linna tuntuim atraktsioon ja maailma üks kuulsamatest väljakutest. Suur osa Toscana külalistest tuleb imetlema just Pisa sümbolit – viltust kellatorni, kuid Campo dei Miracoli väljakule jäävad ka toomkirik, baptisteerium ja monumentaalkalmistu – kõik arhitektuuri imed. Külastame neid. Sõit Rooma – Euroopa kultuuri hälli. Jalutuskäik kunagise Antiik-Rooma Rooma südames. Igavene linn, mille all on vähemalt kümne meetri paksune kultuurikiht. Linna súmbol Colosseum, mida nimetatakse ka Flaviuse amfiteatriks ja mis mahutas kuni 50 tuhat pealtvaatajat. Antiikrooma tähtsamad vaatamisväärsused – Foorumid kunagise keisririigi súdames ja Kapitooliumi küngas Marcus Aureliuse ratsamonumendi ning selle taga oleva Senaatorite paleega, Veneetsia väljak. Majutus 2 järgneval ööl ****hotellis (2-sed toad).

4. PÄEV

Hommikusöök. Roomas asub ka Vatikani linnriik – maailma katoliikluse süda. 44 hektari suurusel maatükil on olemas kõik vajalik riigi funktsioneerimiseks. Peale paavsti residentsi, aedade, raadiojaama ja raudtee asub siin ka paleekompleks arhiivide, raamatukogu ja töökabinettidega ning rikkalike kunstikogudega Vatikani muuseumid, paavst Julius II eluruumid Raffaeli maalitud freskodega ja Michelangelo laemaalidega Sixtuse kabel. Vatikani nn. avatud territooriumil on Püha Peetri kirik Püha Peetruse väljakuga. Pärimuse järgi on tohutute mõõtmetega pühakoda püstitatud apostel Peetruse tagasihoidlikule hauale. Peaaegu kõik kuulsad 16. saj. itaalia arhitektid on võtnud osa selle kiriku ehitamisest. Peetri kirikut võib uurida keldrist katuseni. Ülalt kuplitipu rõdult avaneb suurepärane vaade Rooma linnale ja Vatikani kääbusriigile. Jätkame jalutuskäiku Castel Sant´Angelo kindlus Tiiberi kaldal, Navona väljak kuulsa jõgede purskkaevuga, Panteon – kõikide jumalate tempel, kuhu on maetud nii “Isamaa isa” kuningas Victor Emmanuel II kui ka kuulus Raffael ja tema pruut. Trevi purskkaev – kõige romantilisem koht Roomas, et igavesse linna tagasi saada, tuleb visata münt üle õla, Hispaania väljak ja trepid. Õhtu Roomas.

5. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame lõunapoole. Siiani tegutsev vulkaan – Vesuuv, mis ajaloo vältel on maa pealt pühkinud kaks õitsvat antiiklinna. Vesuuvi jalamil asuvad jälle viinamarjaistandused ja uhked majad. Kraatri kohal on tunda vaevumärgatavat väävlilõhna. Otse Vesuuvi külje all asub Pompeji – väljakaevatud linn. Tänapäeval üks paremini säilinud antiikaja linnu, tõeline nauding ajaloohuvilistele. Termid, foorum, basiilika, kauplused, teatrid, tänavad – kõikjal ehtne Vana-Rooma hõng. Majutus 2 järgneval ööl Sorrento lähedal ***hotellis (2-sed toad). Soovijatele õhtusöök hotellis (lisatasu ees, ettetellimisel).

6. PÄEV

Hommikusöök. Soovijatega (lisatasu eest, ettetellimisel) veedame päeva Capril, püüdes tunnetada tema müsteeriumi. Saar nagu helesinine unistus, maapealne paradiis, Vahemere pärl. Jalutame Capri linnakese kitsastel tänavatel, värvikates Augustuse aedades. Sõidame kõrgel kaljul asuvasse Anacaprisse, kus asub Axel Munthe San Michele villa oma veetleva aia ja vaatega Marina Grande sadamale. Siit linnast saab tõusta ka saare kõrgeimale mäele Monte Solarole – kust avaneb lummav vaade kogu saarele ja seda ümbritsevale merele. Et näha kogu saare metsikut ilu on võimalik teha ka laevasõit ümber saare ja imetleda kaljusid meres. Kui soovite, võite jääda ka Sorrento linnakesse, mis on täpselt nii väike ja kompaktne, et tabada ära Lõuna-Itaalia linnaelu olemus. Tagasi hotelli omal käel. Soovijatele õhtusöök hotellis (lisatasu eest, ettetellimisel).

7. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame Napolisse, mille vana keskus, mis on täis paleesid, kirikuid, kloostreid, on surutud kokku vaid mõnele tänavale. Väike jalutuskäik linnas. Castel Nuovo, Piazza Plebiscito, kuningapalee, San Carlo ooperiteater ja Umberto I galerii. Alustame tagasiteed. Meie teele jääb ka Caserta kuningapalee – Reggia di Caserta, mis oma mõõtmetelt sarnaneb Versailles’le. Lossi ümbritsev hiiglaslik park oma purskkaevude, ehisveevärgi ja raidkujudega on omaette vaatamisväärsus. Öömaja Pomezias ****hotellis (2-sed toad). Soovijatele õhtusöök hotelli restoranis (lisatasu eest, ettetellimisel).

8. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame lennujaama. Lend Rooma-Riia kl 14.20-18.20; Riia-Tallinn kl 20.05-20.55 (NB! Lennuajad võivad muutuda, palun kontrollige neid paar päeva enne reisi). Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1530 €. Kui ühest asutusest/perest 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid koos lennujaamamaksudega 62 € (05.09.2023. seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad ***hotellides koos hommikusöökidega
  • Itaalia keelt oskav eestikeelne giid-reisjuht
  • audio-giidi kõrvklappide kasutamine linnaekskursioonidel
  • Kohalik buss ringreisiks
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE00008

NB! Kindlasti palume ISE  teha juurde tervisekindlustus ja  soovitavalt ka reisitõrkekindlustus!

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi- hinnad 2020.a. seisuga):

  • õhtusöök teisel päeval hotellis 18 € (jooke ei ole hinnas),
  • 2 õhtusööki Sorrento hotellis 30 € (jooke ei ole hinnas),
  • õhtusöök 7-ndal päeval hotellis 30 € (jooke ei ole hinnas),
  • Veneetsia laev ja veetaksod Suurel kanalil … €,
  • Pisa külastused + rong Imede väljakule 30 €,
  • Vatikani muuseum koos Sixtuse kabeliga 35 €/ 26 € 6-18a,
  • Vesuuvi kraatri juurde minek 16 €,
  • Pompei varemete külastus + kohalik giid 22 €,
  • päev Capril (laevaga saarele ja tagasi, buss Anacaprile, Sinine grott, paadisõit ümber saare, kohalik giid) 89 €,
  • Reggia di Caserta loss ja park + lossi tuur giidiga 16 €,
  • ühene majutus 209 €.

KAASA: reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lendudel teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://www.ecaa.ee/et/reisimine-ohutus-lennundusjulgestus/mida-ei-tohi-reisile-kaasa-votta

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

Registreerimine reisile  kuni kohti jätkub E-post:  gunnar@vilkokool.ee  või mob 52 68031

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal (2023. a. seisuga):

Veneetsia laevaga (edasi – tagasi) 20 €
Gondel (5 kohta) 20 €/inimene
Doodžide palee + Corrieos galerii 32 € / 16 € õpil ja 65+
Santa Croce kirik ja muuseum 5 €
Medicite kabel 10 € / 3 € 18-25 a / alla 18 a tasuta
Metroo Roomas (üks suund) 1 €
Colosseum 18 €/ 4 € 18-25 a.
Vatikanis liftiga Peetri kiriku kuplisse+ 320 trepiastet Peetri kiriku kuplisse 10 €
Augustuse aiad Capril 2 €
San Michele villa 10 €
Köisraudtee Capri kõrgeima Monte Solaro mäe otsa 14 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. kevade seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.