Õppereis Tšehhimaale Prahasse: PRAHA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS,- SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab 3.-6. mail 2024   kõikidele huvilistele reisifirma Tensi Reisid 4-päevase  õppereisi Tšehhimaale

 

PRAHA  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS,- SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 Veel 6 vaba kohta!

Romantilisel kindluste ja muinasjutulosside ning imekauni loodusega Tšehhimaal on pakkuda nii mõndagi. Kaunis loodus, väikesed armsad linnakesed ja Kuldne Praha oma saja torniga, mis Karl IV ajal olid kõik kullatud. Linna kohal kõrgub Praha kindlusloss ja Vituse katedraal, kitsaste tänavatega Mala Strana kvartal. 600-aasta vanune Karli sild kõigi Böömimaa pühakutega, kellest võimsaim on St. Nepomuk. Aseta käsi tema sambale, soovi midagi ning usu, see soov täitub.

1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas …… kl 05.00. Lend Tallinn-Helsingi kl 06.55-07.25; Helsingi-Praha kl 09.40-10.50 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi). Jõuame Prahasse, linna, kus kõik suurepärased kirikud, tornid, ameti- ja elumajad on sõbralikult üksteise kõrval, ees ja taga – siin on nii gootikat, renessanssi, barokki, rokokood, juugendit… Iga uus valitseja laskis juurde ehitada ning vanade ehitiste juures midagi ringi teha, et moega ikka kaasas käia. Teel hotelli teeme linnaekskursiooni bussiga. Majutus hotelli. Õhtul kl.18.30 laevasõit Vltaval (3 tundi) koos õhtusöögiga (lisatasu eest, ettetellimisel). Majutus järgnevad 3 ööd ***hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame Karlštejni kindlusesse. Võimas gooti kindlus on üks enimkülastatud ajaloolisi paiku Tšehhimaal. Selle ehitas keiser Karl IV 14. saj. kuningaresidentsiks ning aardekambriks, kus hoiti keisrivõimu sümboleid ja kroonijuveele, aga ka dokumente, kunstiteoseid ja pühasid reliikviaid. 16. saj. ehitati Karlštejn renessanss-stiilis ümber. Soovijad saavd lossi juurde sõita ka bussikese või hobusega (lisatasu eest). Edasi jätkub teekond Karlovy Varysse – looduslikult imekaunisse väikelinna, toredasse puhkekohta. Karlovy Vary on ka tsehhi kuulsa ürdilikööri Becherovka kodulinn. Seda veidi piparkooki meenutava maitsega joovastavat jooki tasub Tšehhimaad külastades kindlasti proovida. Esimest korda valmistas seda just siin 18. sajandil elanud arst David Becher. Tema rajatud endises tehases asub nüüd Becherovka muuseum, mida külastame ja degusteerime ka kuulsat likööri (ettetellimisel, lisatasu eest). Tervistavate mineraalveeallikatega kuurortlinn meelitab tervest maailmast ligi külalisi, kes tahavad kümmelda linna tervisveeallikais ja rüübata siinset mineraalvett. Jalutuskäik linnakeses. Vaba aeg. Tagasisõit Prahasse.

3. PÄEV

Hommisöök. Linnaekskursioon jalgsi. Praha imposantne sümbol Hradčany kindlus – Tšehhi ajaloo panteon. Sellel on olnud oluline osa linna ja kogu riigi ajaloos, sest kindluse südames olnud kuningalossist juhtisid Böömi vürstid ja kuningad oma riiki. Juba üle 600 aasta kõrguvad kindlusmüüride kohal kuulsa Svaty Viti katedraali tornid. Siin krooniti kunagi Tšehhi kuningaid ning selle kõrgete ristvõlvide all on viimse puhkepaiga leidnud Böömimaa pühakud, nende hulgas ka Tšehhimaa kaitsepühak St. Wenceslas, vürstid, kuningad ja keisrid. Kabelile annavad sära kuld, vääriskivid ja maalingud. Kuldne tänav. Sillad üle Vltava ja Karli sild  ääristatud 30 pühakuskulptuuriga – Püha Nepomuk aitab sind soovide täideminekul. Raekoda ja 15. saj. pärit astronoomiline kell, mis täistunnil oma kellamänguga turiste lõbustab. Aeg lõunasöögiksVaba aeg linnas. Kell 19:00 etendus “Romeo ja Julia” Praha Riigiooperis (piletid ettetellimisel, lisatasu eest).

4. PÄEV

Hommikusöök. Pagasi paigutame hotelli hoiuruumi. Vaba aeg linnas. Võite külastada Vaclavi väljakul asuvat Rahvusmuuseumi või teha sisseoste. Transfeerbuss lennujaama väljub hotelli juurest. Lend Praha-Helsingi kl 19.30 – 22.35; Helsingi-Tallinn kl 23.50 – 00.25 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

 

 

ÕPPEREISI MAKSUMUS: 1010 €.  Kui ühest koolist/asutusest/perest   2 osalejat, siis  2 % soodustust, kui 3 osalejat, siis soodustus  5 %. Kui 10 osalejat, siis soodustus 10 %. Tasumine Koolituskeskus Vilko MÜ  arve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

 

Õppereisi hinna sees:

  • lennupiletid,
  • lennujaamamaksud 51 € (07.09.2023 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad ***hotellis koos hommikusöökidega (2-sed toad),
  • tranfeerbuss lennujaam-hotell-lennujaam,
  • kohalik tellitud buss 2. päeva väljasõiduks,
  • linnatranspordi piletid
  • Eestikeelne giid-reisijuht Lea Elias ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE00008

 

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi): (2022 a seisuga, võivad muutuda)

  • „Romeo ja Julia“ Praha Riigiooperis …… €,
  • õhtusöök laevasõidul Vltaval 49 €,
  • Karlštejni kindlus 12 €,
  • Becherovka muuseumi külastus+degustatsioon 12 €,
  • ühene majutus 162 €.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lennul teenindab FinnairPardal pakutakse tasuta kohvi, teed ja mustikamahla. Toitlustus ja teised joogid on lisatasu eest. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 23 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 56x45x25 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

NB! Kindlasti palume ise juurde teha ka  reisikindlustus koos reisitõrkekindlustusega.

Soovijatel palun registreerida kuni 31. märts E-post:  gunnar@vilkokool.ee või  mob 5268031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2022. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Praha väike ringkäik (vana kuningapalee, Püha Jüri Basiilika) 11 €
Rahvusmuuseum 120 CZK/ 60 CZK pensionär

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.

NB! Hinnad võivad muutuda, juhul kui öömajad, lennufirma, kütusetarnijad muudavad oma hindu!