Õppereis Lõuna-Hispaaniasse Andaluusiasse: HISPAANIA JA ANDALUUSIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab kõikidele huvilistele   27. juuni- 4. juuli 2024  reisifirma Tensi Reisid  8-päevase reisi (lennuk, buss kohapeal) Lõuna-Hispaaniasse (Andaluusiasse)

 

HISPAANIA JA ANDALUUSIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Veel 8 vaba koht!

NB! Sama reis toimub ka 19.-26.09.2024!

MALAGA – GUADIX – GRANADA – CORDOBA – SEVILLA – JEREZ DE LA FRONTERA – LA LINEA DE LA CONCEPCION – GIBRALTAR – RONDA – NERJA – MALAGA

Andaluusia – päike, meri ja kirev ajalugu. See regioon köidab eelkõige kultuuri- ja ajaloohuvilisi, kes ei jäta kasutamata ka võimalust veidi rannas puhata. Andaluusias kohtuvad kõik Hispaania stereotüübid – valged külad, koobasmajad, härjavõitlejad, flamenco, rannad, tapas-suupisted ja šerri. Siin on tunda paljude erinevate kultuuride mõju. Kõige omapärasema jälje on jätnud 800 aastat valitsenud maurid. Nad olid head arhitektid, pidasid lugu kunstist ja kirjandusest ning jätsid sellega oma jälje kogu regioonile. Andaluusia kaheksa võluvat vastandlikku provintsi on niivõrd eriilmelised, et naaberprovintsi külastades tekib tunne, justkui oleksite sattunud teise riiki. Teed on siin suurepärased, kulgedes mäenõlvu katvate oliivisalude vahel. Hispaanlased on suured elunautijad, nad armastavad head toitu ja head veini. Seega peaks endale jätma aega ka kulinaarsete elamuste jaoks.



1. PÄEV

Kogunemine Tallinna lennujaamas … kl 11.35. Otselend Tallinn-Malaga kl 13.35-17.25 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi). Transfeer hotelli. Õhtusöök. Öömaja ***hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Sõit Guadixi sürrealistlikku linnakesse, mille osa elanikke elab troglodüütide kvartalis valgekslubjatud koobasmajades. Siksakiliste küngaste vahel kerkivad eikusagilt esile valgeks lubjatud korstnad, uksed aga viivad kõigi kaasaegsete mugavustega varustatud kodudesse. Meie teekond jätkub Granadasse, mis on kõige huvipakkuvamaks linnaks ajaloo- ja kunstihuvilistele. Siin elas ja töötas kuulus Hispaania poeet Garcia Lorca. Granada kohal künkanõlval asub linna sümbol – 13. saj. ehitatud mauri valitsejate Nasriidide kindlusloss Alhambra. See on tõeline araabia arhitektuuri pärl, maailmas ainus tänaseni säilinud keskaegne araabia palee. Terve labürint varjulisi siseõuesid, saale, kauneid võlvkäike, marmorsambaid, purskkaeve ja tiike. Palee seinad on kaunistatud imeilusate filigraansete kivipitside ja värviliste azulejo-dega. Palee sisemus – see on õrn ja naiselik maailm, mis moodustub võlvkaartest, veesilmadest ja arabeskidest. Vaikus ja rahu valitsevad Mürtide õues, kus liikumatu vesi peegeldab võlvkäike. Värskelt renoveeritud Lõvide õues särab päike sammaskäikudel ja sätendab purskkaevudel. Generalife (suveaed) õitemeres astangulised aiad lummavad luksuslike purskkaevude, värvirikaste rooside ja oleandritega. Õhtul on võimalik minna vaatama ehtsat mustlas-flamenco etendust (lisatasu eest). Flamenco on Andaluusia hing – siin puudub range koreograafia, tantsijad improviseerivad, järgides vaid kitarrirütmi ja oma tundeid. Öömaja ***hotellis (2-sed toad).

3. PÄEV

Hommikusöök. Meie teekond viib Córdobasse, mis oli Hispaania pealinnaks enne seda, kui maurid pidid taanduma Granadasse. Vanalinn on kuulus oma kaunite lillerikaste siseõuede patiote poolest, mida suvel kasutatakse elutoana. Külastame linna tähtsamat mälestist, omapärast keskaegset islami mošeed – La Mezquitat, mille sisse ehitati 16. saj. ristiusu pühakoda – katedraal. See 8. saj. ehitatud mošee pärineb justkui 1001 öö muinasjutust – rohked kahevärvilised võlvkaared, enam kui 850 graniidist, jaspisest ning marmorist piilarit, tuhanded õlilambid peade kohal rippumas, rohelust lisab kena apelsiniaed. Heidame pilgu Cordoba südames asuvale iidsele juudi kvartalile, kus kõik tundub veel olevat nagu 10. saj, mil see oli läänemaailma suurimaid linnu. Öömaja ***hotellis (2-sed toad).

4. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame Sevillasse, Hispaania ühte kaunimasse linna, Andaluusia halduskeskusesse. Sevilla märksõnad on flamenco, härjavõitlus, lugu Carmenist. Linnaekskursioon. Sõidame piki Guadalquiviri jõe kallast, et heita pilk Hispaania kuulsaimale härjavõitlusareenile, mis mõjub majesteetlikult oma valge ja ookrivärvi barokkfassaadiga. Möödume 13. saj. rajatud mauride vahipostist Kuldtornist. Suundume läbi Murillo pargi endisesse juudi kvartalisse ja alustame ekskursiooni Real Alcazari – kuningliku kindluslossiga, mille aiad terrasside, purskkaevude ja lopsakate taimedega pakuvad meeldivat jahedust ja silmailu. Külastame Triumfiväljakul asuvat Sevilla katedraali, mis on Rooma Peetri kiriku ja Londoni St. Pauli järel õhtumaade suurim. Katedraalis imetleme kaunist kullaga kaetud altarivõret ja sarkofaagi, kuhu on maetud Cristoph Kolumbus. Katedraali põhjaküljes asub maailmakuulus 12. saj. pärit Giralda kellatorn ja Apelsinipuudeõu. Edasi suundume printsess Maria Luisa pargi kõrval asuvale Plaza de Españale – Hispaania väljakule. Öömaja ****hotellis (2-sed toad).

5. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame Rondasse, kalju otsas troonivasse linna. See on pisike, kompaktne ja hästi säilinud maurideaegne linnake mägedes, mille kahte linnaosa ühendab 100 meetri sügavuse Tajo kuristiku kohale rajatud tohutu kõrge kivisild Puente Nuevo. Siin asub ka Hispaania vanim härjavõitluseareen, mida peetakse corrida hälliks. Sõit La Linea rannikule. Öömaja  ****hotellis (2-sed toad).

6. PÄEV

Hommikusöök. Vaba aeg puhkuseks. Soovijatega minnakse Gibraltarile (ette tellida, lisatasu eest taksobuss kaljule)Meie ette ilmub Gibraltar – võimas, üksik, ligitõmbav. Tundub uskumatu, et sellel kivisel suurel kaljul keegi elada saab. See on Suurbritannia valduses olev maatükk. Sõit väikebussidega mäkke, kust avanevad kaunid vaated Vahemerele ning selge ilmaga ka Aafrikale. Gibraltaril tutvute Euroopa ainukese ahviliigi – magogiga. Ahvid on Gibraltari au ja uhkus, igale neist on antud oma nimi. „Kuni kaljul elavad ahvid, inglased siit ei lahku”, on vanast ajast tuttav kõnekäänd. Suundume Costa del Soli, mis on Hispaania populaarseim puhkusepiirkond. Päikeserannik moodustub üksteisele järgnevatest kuldse liivaga rannaribadest. Üle 300 päikesepaistelise päeva aastas ning 160 km pikkune rannajoon meelitavad kohale puhkajaid kogu maailmast. Malaga, Costa del Soli piirkonna pealinn, mille vanaaegsed tänavad ja villad on rohelusse mattunud. Majutus järgnevad  2 ööd ***hotellis (2-sed toad). Soovijatele (lisatasu eest, ettetellimisel) õhtusöök linnas El Pimpi restoranis.

7. PÄEV

Hommikusöök. Vaba aeg puhkuseks. Soovijatele väljasõit (lisatasu eest, ettetellimisel, min 25 inimest) Nerja linna lähistel asuvatesse ajaloolistesse koobastesse, mille seinamaalinguid peetakse 20 000 aasta vanuseks. Vaatamiseks on avatud üks kolmest katedraalisuurusest kambrist. Sierra de Almijara mäe nõlvakul asuvat Nerjat peetakse Hispaania päikeseranniku kauneimaks linnaks. Mägede varjus valitseb meeldiv subtroopiline kliima, tänu millele vohavad siin paljud eksootilised taimed ja viljad. Linna ikooniline maamärk on „Euroopa rõdu“ – siit avaneb panoraamvaade kogu lahele. Kuningas Alfonso XII andis vaatekohale sellise nime. Kõrvalolev El Salvadori kirik on ehitatud 17. saj. See on nii populaarne kirik, et siin on selle ranniku pikim abielude registreerimise järjekord. Sierra de Tejeda looduspargi juures, 300 m kõrgusel asuv Frigiliana on üks ilusamaid linnakesi Costa del Solis. Munakivisillutisega kitsad ja käänulised tänavad, punase katusega valged majad kontrastina sinise taeva taustal. Bugenvillead, lavendel, jasmiinid… Väikesed käsitööpoekesed. Linnakese ülemine osa on mauride ajastust. On tunne nagu oleks sattunud tagasi Mauride kuningriiki.

8. PÄEV

Hommikusöök. Ekskursioon Malagas. See Vahemere-äärne linn ei ole tuntud ainult oma ilusate, kummalgi pool linna asuvate liivarandade poolest, vaid jääb silma ka oma rikkaliku ajaloo ning kultuuriga. Malaga on paljude kuulsate artistide, näiteks kunstnik Pablo Picasso ja näitleja Antonio Banderase kodulinn. 2003. aastal avati linnas Picasso muuseum, mis sai kiiresti populaarseks. Jalutuskäik Málaga vanalinnas. Vaba aeg linnas. Kogu Costa del Soli rannajoon on ääristatud sadade odavate väikeste restoranide ja söögikohtadega. Siit leiate imelisi mereande ja erilisel meetodil grillitud kala – tavaliselt sardiine. Üks elu väikestest ja lihtsatest rõõmudest on istuda mere ääres ja süüa värskelt püütud ning grillitud sardiine. Sõit lennujaama. Otselend Malaga-Tallinn kl 18.10-23.40 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu enne reisi)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1470 €. Kui ühest asutusest/perest 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid koos lennujaamamaksudega 30 € (20.07.23 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad *** ja **** hotellides koos hommikusöökidega (2-sed toad)
  • 1 päeva  õhtusöök (joogid pole hinnas)
  • kohalik buss ringreisiks
  • transfeer lennujaam-hotell-lennujaam
  • Hispaania kultuuri tundev ja keelt valdav giid-grupijuht Heleri Mesila ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE00008

NB! Kindlasti palun ISE  teha tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega!

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi- hinnad 2023.a. seisuga):

  • 6-nda päeva õhtusöök 35 €,
  • Alhambra palee ja Generalife aedade sissepääsud (koos kohaliku giidi tasuga) 41 €,
  • Flamencoõhtu 35 € (hinna sees transport hotellist flamenco etendusele ja tagasi, väike jalutuskäik öises Albaycini linnaosas ja üks jook etenduse ajal – alkohoolne või karastusjook omal valikul),
  • 6-ndal päeval minek Gibraltarile – taksobuss kaljule (Rock tour) 45 €,
  • 7-ndal päeval väljasõit 45 € (hinnas Nerja koobaste pilet) (sõit min 25 in korral),
  • Sevilla kindlus 14.50 €, õpil. (al 14a.)/tudeng (17-25a) ja pens (al. 65a.) 7 €, alla 13a. (k.a.) tasuta
  • Sevilla katedraal 11 €, õpil./tudeng kuni 25a ja pens (al. 65a.) 6 €
  • Córdoba mošee 13 €, lapsed 10-14a 7 € , al. 65a. ja tudengid euroopa noortekaardiga vanuses 15a.-26a. 10€
  • ühene majutus 285 €.

 

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv  ID-kaart, pensionäridel pensionitunnistus, õpilastel ja üliõpilastel ISIC kaart (nii ISIC kaardiga kui pensionitunnistusega on võimalik piletitele allahindlust saada).

Lendudel teenindab AirBaltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 23 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

 

Soovijatel palun registreerida kuni kohti jätkub E-post:  gunnar@vilkokool.ee  või mob 52 68031

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel):

Córdoba giid + kõrvaklapid 9 €
Kohalik giid Sevillas + kõrvaklapid 9 €
Jerezi giid 8 €
Ronda härjavõitlusareen 9 € (grupile 7 €)
Ronda Bosco villa koos kohaliku giidiga 8 €
Málaga giid 6 €
Málaga kindlused 5.50 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a.  seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.
.