Õppereis Hispaaniasse Costa del Sol- HISPAANIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab kõikidele huvilistele 19.-26. septembril 2024  reisifirma Tensi Reisid  8-päevase reisi (lennuk) Hispaaniasse (Costa del Sol)

 

HISPAANIA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 

Veel 7 vaba kohta!

 

Costa del Sol on Hispaania populaarseim puhkusepiirkond. Päikeserannik moodustub üksteisele järgnevatest kuldse liivaga rannaribadest. Üle 300 päikesepaistelise päeva aastas ning 160 km pikkune rannajoon meelitavad kohale puhkajaid kogu maailmast. Turistidele on kättesaadav kõik puhkamiseks vajalik – suur hotellivalik, restoranid-baarid igale maitsele, ajaveetmiskohad. Mitu lahedat vee- ja huviparki: Tivoli World, Selwo Marina ja Sea Life’i akvaarium Benalmádenas ning Torremolinose veepark. Costa del Sol on suurepärane lähtepunkt Andaluusia võlude avastamiseks. Siinne piirkond on oma vaatamisväärsuste poolest üks Hispaania põnevamaid. Costa del Soli loodus on kaunilt vaheldusrikas. Mäed ja orud, kirgassinine meri, laugjad liivarannad vaheldumisi maaliliste kaljudega. Suurepäraste keskaegsete mälestusmärkidega linnad asuvad kõigest paarisaja km raadiuses.

Kogu Costa del Soli rannajoon on ääristatud sadade väikeste restoranide ja söögikohtadega. Siit leiate imelisi mereande ja erilisel meetodil grillitud kala – tavaliselt sardiine. Üks elu väikestest ja lihtsatest rõõmudest on istuda mere ääres ja süüa värskelt püütud ning grillitud sardiine.

Costa del Soli piirkonna pealinn Málaga oma paljude vaatamisväärsustega asub kuurortidest vaid lühikese rongi- või bussisõidu kaugusel. Linna vanaaegsed tänavad ja villad on rohelusse mattunud. See Vahemere-äärne linn ei ole tuntud ainult oma ilusate, kummalgi pool linna asuvate liivarandade poolest, vaid jääb silma ka oma rikkaliku ajaloo ning kultuuriga. Málaga on paljude kuulsate artistide, näiteks kunstnik Pablo Picasso ja näitleja Antonio Banderase kodulinn. 2003 aastal avati linnas Picasso muuseum, mis sai kiiresti populaarseks.

Torremolinos on vanim kuurort ja saanud oma nime 14 sajandist pärit vahitorni järgi. Benalmádena on kaunis jahisadam Sea Life akvaariumiga. Lamamistoolid ja päevavarjud on rannas tasulised.

4* hotell Puente Real koos hommiku- ja õhtusöökidega https://www.puentereal.com/
Hotell asub kuldse liivaga Los Alamose rannal. Keskus on jalutuskäigu kaugusel. Hotellil on 2 välibasseini, päikeseterrass, basseinialal tasuta lamamistoolid ja päikesevarjud. Rand on üle tee, rannas lamamistoolid ja päiksevarjud lisatasu eest. Hotellis on restoran, kohvik, baar, tenniseväljakud, jõusaal, lasteklubi. Tubades TV, telefon, rõdu, minibaar, šeif tasuline. Vannitoas föön.

REISI MAKSUMUS: 1330 €. Kui ühest asutusest/perest 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid Tallinn-Málaga-Tallinn koos lennujaamamaksudega 19 € (06.10.2023 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad kõik ööd  **** hotellis Puente Real koos hommiku- ja õhtusöökidega rootsi lauas (2-sed toad)
  • transfeer lennujaam-hotell-lennujaam
  • Hispaania kultuuri tundev giid-grupijuht Heleri Mesila
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE00008

NB! Kindlasti palun  ISE  teha tervisekindlustus koos  reisitõrkekindlustusega!

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi- hinnad 2023.a. seisuga):

  • ühene majutus u 250 €

Soovijatel palun registreerida kuni kohti jätkub E-post:  gunnar@vilkokool.ee  või mob 52 68031

 

LENNUINFO:

Kogunemine Tallinna lennujaamas infoleti vastas oleva laua juures kl 11.35.

Otselend Tallinn – Málaga kl 13.35-17.25

Otselend Málaga – Tallinn kl 18.10-23.40

(NB! Kohalikud ajad, lennuajad võivad muutuda, palun kontrollige neid paar päeva enne reisi).

Lendudel teenindab AirBaltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

KAASA: reisi lõpuni kehtiv ID-kaart või EV pass.

EKSKURSIOONID: hinnad 2023. a. seisuga, võivad muutuda

Soovitame ekskursioonid ette tellida enne reisi, et kindlustada selle toimumine ning vabade kohtade olemasolu. Lastele 3-12. aastat on ekskursoonid 20% odavamad.

6-ndal päeval väljasõit Gibraltarile + taksobuss kaljule (Rock tour), hind 95 €  (toimub, kui ette on tellinud vähemalt 15 soovijat)

Sõit lõunarannikule. Meie ette ilmub Gibraltar – võimas, üksik, ligitõmbav. Tundub uskumatu, et sellel kivisel suurel kaljul keegi saab elada. See on Suurbritannia valduses olev maatükk. Sõit väikebussidega mäkke, kust avanevad kaunid vaated Vahemerele ning selge ilmaga ka Aafrikale. Gibraltaril tutvute Euroopa ainukese ahviliigi – magogiga. Ahvid on Gibraltari au ja uhkus, igale neist on antud oma nimi. „Kuni kaljul elavad ahvid, inglased siit ei lahku”, on vanast ajast tuttav kõnekäänd.

7-ndal päeval väljasõit „Valged külad“, hind 45 €  (toimub, kui ette on tellinud vähemalt 18 soovijat)

Sõidame Nerja linna lähistel asuvatesse ajaloolistesse koobastesse, mille seinamaalinguid peetakse 20 000 aasta vanuseks. Vaatamiseks on avatud üks kolmest katedraalisuurusest kambrist. Sierra de Almijara mäe nõlvakul asuvat Nerjat peetakse Hispaania päikeseranniku kauneimaks linnaks. Mägede varjus valitseb meeldiv subtroopiline kliima, tänu millele vohavad siin paljud eksootilised taimed ja viljad. Linna ikooniline maamärk on „Euroopa rõdu“ – siit avaneb panoraamvaade kogu lahele. Kuningas Alfonso XII andis vaatekohale sellise nime. Kõrvalolev El Salvadori kirik on ehitatud 17. saj. See on nii populaarne kirik, et siin on selle ranniku pikim abielude registreerimise järjekord. Sierra de Tejeda looduspargi juures, 300 m kõrgusel asuv Frigiliana on üks ilusamaid linnakesi Costa del Solis. Munakivisillutisega kitsad ja käänulised tänavad, punase katusega valged majad kontrastina sinise taeva taustal. Bugenvillead, lavendel, jasmiinid… Väikesed käsitööpoekesed. Linnakese ülemine osa on mauride ajastust. On tunne nagu oleks sattunud tagasi Mauride kuningriiki. Siin võiksime proovida tapaseid.

     *Hinna sees Nerja koobaste pilet

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.