Õppereis Hollandisse: HOLLANDI  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM. HOLLANDI LILLEKASVATUSTRADITSIOONID

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab koolivaheajal, 19.-22. aprillil  2024 kõikidele huvilistele reisifirma Tensi-Reisid  4-päevase õppereisi (lennuk, buss kohapeal) Hollandisse

 

HOLLANDI  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM. HOLLANDI LILLEKASVATUSTRADITSIOONID

Müüdud!

MUIDERSLOTT – AMSTERDAM – KEUKENHOF – LISSE – MADURODAM – DEN HAAG – DELFT – ALKMAAR –ZAANSE-SCHANS – VOLENDAM

 

Kevadised tulbiväljad on väga muljetavaldavad. Võimalus viibida 50-aastase traditsiooniga lillefestivalil – näha oma silmadega majakõrguste lilleskulptuuride rongkäiku Lisse’s, külastada maailma suurima sibullillede kollektsiooniga ainulaadset Keukenhofi aeda. Saate nautida kontrastiderikast Amsterdami tuledes virvendavatel kanalitel ja Madurodamis heita pilk kogu Hollandile miniatuuris.


1. PÄEV

Kohtumine Tallinna lennujaamas lifti kõrval asuva Tensi Reiside ruumi juures kl 05.35. Otselend Tallinn-Amsterdam kl 07.35-09.00 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi). Sõit Alkmaari. See ajalooline linnake on tuntud eelkõige tänu oma reedesele juustuturule, mis on tuntud juba 17 sajandi algusest ning toimub Waagpleinil. Siia on kokku veetud hulgaliselt juustu Edamist ja Goudast. Kuulsad juustukandjad traditsioonilistes valgetes riietes ja õlgkaabudes veavad jooksujalu kaalukotta suuri juusturattaid. Imetleme ka 17 sajandist pärit vanade fassaadidega kesklinna hooneid. Zaanse-Schansi vabaõhumuuseum – 17 sajandile iseloomulik tuulikute küla. Puukingatöökojas näeme, kuidas valmivad kuulsad hollandi puukingad. Külastame juustufarmi, mis on pereettevõte ning kus saab degusteerida ja kaasa osta ehtsat hollandi juustu. Soovijatele õhtusöök hotellis (lisatasu eest, ettetellimisel). Majutus järgnevad 3 ööd Amsterdami eeslinnas ***hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Väljasõit Hollandi tulbipõldude piirkonda, kus külastame suurejoonelist Keukenhofi lilleaeda, mis on ainus omataoline Euroopas. Avatud vaid kaks kuud aastas. Peenardel õitsevad tuhanded tulbid, nartsissid, hüatsindid. Paviljonides on igal aastal uus kujundus ja uutel teemadel lillekompositsioonid. Lõuna ajal jälgime Lisse’i ümbruses lilleparaadi. See on Hollandi igakevadine uhkus. Suurte autodel veetavate lillekompositsioonide paraad läbib päeva jooksul 40 km pikkuse teekonna, saatjateks orkestrid ja võluvad trummitüdrukud. Sõit Bussiekskursioon linnas. Linna võlu ja sarm on tema kanalid, kutsutakse ju Amsterdami Põhjamaade Veneetsiaks. Laevasõit kanalitel (lisatasu eest, ettetellimisel). Vaba aeg söömiseks.

3. PÄEV

Hommikusöök. Tutvume kuningliku Den Haagiga, Hollandi valitsuse ja parlamendi linnaga, mis asutati 13 sajandil. See on pargirohelusse sulanduv aristokraatide ja rikaste linn. Soovijatel võimalus külastada Mauritshuisi muuseumi (piletid peavad olema ette ostetud). Siin avastate üle 800 Hollandi kuldajastu teose, nende hulgas on ka kuulus Vermeeri maal „Tüdruk pärlkõrvarõngaga“. Külastame “Mini Holland”, kus uskumatult lühikese ajaga saab ülevaate kogu Hollandist. Jalutuskäik Delftis, linnas, mis on üle maailma tuntud tänu oma sinivalgele keraamikale. Puudega ääristatud kanalite, kuulsate ehitiste ja muuseumidega on Delft üks Madalmaade võluvamaid linnu. Soovijatele õhtusöök Delftis (lisatasu eest, ettetellimisel).

4. PÄEV

Hommikusöök. Päev Amsterdamis. Alustame teemandilihvimistehasega (tasuta). Aeg muuseumide külastamiseks. Valik on teie – Vincent van Gogh’i või Madalmaade Kunstimuuseum (piletid peavad olema ette ostetud, külastada jõuab ainult ühe muuseumi)Sõit südalinna. Soovijad saavad minna Madame Tussaud’ vahakujude muuseumi. Vaba aeg südalinnas. Siin on palju kaunite fassaadidega rikaste kaupmeeste häärbereid, omapärane atmosfäär, kus on läbi põimunud maailmakuulsad kunstimuuseumid kontrastiderikaste kaubandustänavatega. Transfeer lennujaama. Lend Amsterdam-Riia kl 19.05-22.20; Riia-Tallinn kl 23.15-00.05 (NB! Kohalikud ajad)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1200 €. Kui ühest asutusest/perest  2 osalejat, siis soodustus 2 %.  Tasumine  Vilko koolitusarve alusel. P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupilet Tallinn-Amsterdam-Tallinn
  • lennujaamamaksud  71 € (02.05.2023 seisuga, võivad muutuda),
    • kohalik buss neljal päeval
    • majutus kõik 3 ööd Amsterdami eeslinnas ***hotellis koos hommikusöögiga (2-sed toad)
  • giid-reisijuht Krista Pisuke ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

NB! Kindlasti palume ISE juurde teha tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi): (hinnad 2023. a. seisuga)

  • Amsterdami kanalisõit 18.50 €,
  • Keukenhof’i lilleaed 19 € (4-17a laps 9 €),
  • Mauritshuis’i muuseum 17.50 €,
  • 4-ndal päeval võimalik ajaliselt külastada ainult ühte neist muuseumitest:
    • Madalmaade Kunstimuuseum 22.50 € (kuni 18a tasuta),
    • Van Gogh’i muuseum 22 € (kuni 18a tasuta),
  • õhtusöök 1. päeval 33 €,
  • õhtusöök 3-ndal päeval 26 €,
  • ühene majutus 320 €.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lennul teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Soovijatel palun registreerida kuni 9. veebruar : E-post: gunnar@vilkokool.ee või  mob 52 68031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel):

Madurodam 14 €
Vahakujude muuseum (kl 10-17.30) 24.50 € (5-15a laps 20.50 €)
Rembrandti majamuuseum 14 € (ISIC kaardiga 10 €, 6-17a laps 5 €)
Tramm Amsterdamis 3 € tunnipilet
Lõunasöök Amsterdamis al. 10 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. kevade seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.