Õppereis Kanaaria saartele Tenerifele ja La Gomerale: TENERIFE JA LA GOMERA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Viljandi Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab koolivaheajal, 18.-25. oktoobril 2024 reisifirma AS Tensi-Reisid  8-päevase reisi (lennuk, kohapeal buss)  Kanaaria saartele Tenerifele ja La Gomerale

Otselend!

TENERIFE JA LA GOMERA AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Veel 8 vaba kohta!

1. PÄEV

Kogunemine Tallinna lennujaamas ……. Otselend Tallinn – Tenerife Sur kl …. (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaega paar päeva enne reisi). Transfeer Tenerife lõunarannikul asuvasse Playa de las Americas kuurorti. Tenerife lõunarannik on aga saare kõige soojem, kuivem ja tuulevaiksem piirkond, seega parim paik oktoobris puhkuse veetmiseks. Playa de las Americas on Tenerife suurim kuurort saare lõunaosas, mida hinnatakse eelkõige väga heade liivarandade ja suurepärase asukoha tõttu. Majutus kõik 7 ööd Teie poolt valitud hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

VABA PÄEV PUHKUSEKSHommikusöök  hotellis. Vaba päev puhkuseks. Soovijad saavad omal käel minna laevasõidule, külastada Tai-teemalist Siami veeparki, nautida SPA mõnusid Aqua Thermal Clubis jne.

3. PÄEV

VÄLJASÕIT – TENO RAHVUSPARK, MASCA, CARACHICO, ICOD DE LOS VINOS (hinna sees)Hommikusöök  hotellis. Sõidame läbi Santiago del Teide maakonna saare loodeossa Teno Rahvusparki, mida peetakse oma dramaatiliste mägede ja lopsaka roheluse poolest saare üheks kaunimaks paigaks. Ületame Teno mäemassiivi sõites mööda maalilisi serpentiinjaid mägiteid. Barranco de Masca on üks paljudest saare kuristikest. Kuristiku põhjas 650 m kõrgusel merepinnast asub väike külake Masca, mis Hispaania vallutuseni oli põliste guantside elupaigaks. Kaljunukkide tippudesse ja mägede järskudele nõlvadele ehitatud majad annavad paigale maagilise hõngu. Jätkame teekonda kitsastel mägiteedel põhjarannikule. Siit laskuma hakates näeme järsku muutust looduses, kus käsikäes soojemasse kliimasse suundumisega mägede kidur taimestik aina suuremaks ja lopsakamaks muutub. Külastame  ookeani kaldal asuvat Carachicot, mis kunagi oli suur kaubasadam. 5. mail 1706 saatis Vulcano Negro linna poole laavavoolu. Tänapäeval on see väike kalasadam oma ilusa keskväljaku, kindluse, endiste kloostrite ja kirikuga.  Suundume edasi Icod de los Vinose väikelinna. Vaatame väidetavalt maailma suurimat ja vanimat draakonipuud, mida kohalikud kutsuvad El Drago Milenario ehk tuhande-aastane draakon. 22 m kõrgusest ja 10 m läbimõõduga puust on saanud Tenerife üks enim pildistatud loodulikke monumente. Kuna seda külakest kutsutakse Tenerife veinipealinnaks, on võimalus maitsta ja osta ka kohalikke veine ning teisi piirkonnale omaseid tooteid. Ühine lõunasöögipaus El Tanque vaateplatvormil asuvas restoranis. Siit kõrgelt ülevalt avaneb kaunis vaade Carachicole. Sõit läbi rohelusse mattuva viljaka Orotava oru. Taamal paistab El Teide tipp. Meid ümbritsevad sinisest ookeanist tõusvad rohelised mäenõlvad erineva eksootilise taimestikuga. See on üks saare kauneimaid vaateid. Alustame tagasiteed oma kuurorti.

4. PÄEV

VÄLJASÕIT – SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA, MERCEDESE METS, ANAGA MÄED, TAGANANA, SANTA CRUZ DE TENERIFE (lisatasu eest)Hommikusöök  hotellis. Päeva alustame saare endises pealinnas San Cristobal de La Lagunas, mis on tänaseni kultuuri- ja usukeskus. UNESCO kaitse all olevas vanalinnas leiab lisaks paljudele kirikutele kauneid 17.-18. sajandi arhitektuurimälestisi, maadeavastajatele kuulunud paleesid ja jõukamate kaupmeeste elamuid. La Laguna oli 15. sajandil esimene „kaasaegse“ geomeetrilise ülesehitusega linn, millest sai hea eeskuju enamusele uutest asumitest Lõuna- ja Ladina-Ameerikas. Võimalus külastada Aloe Vera külastuskeskust ja osta sealt kohalikke tooteid. Sõit viib edasi läbi Mercedese metsa, mis koos oma taimede rohkusega on üks viimastest ürg-eelajaloolistest metsadest Euroopas. Loorberite, eukalüptide, mändide ja mitme meetri kõrguste kanarbikega on see geoloogiliselt üks vanimaid ja rohelisemaid paiku saarel. Tõuseme paksude laurissilva metsadega kaetud Anaga mägedesse, mida iseloomustavad teravad kaljutipud, kitsad mägiteed ja raskesti ligipääsetavad külad. Teed piiravad kummituslikud puiseerikad, paks sõnajalavaip ja Tenerife luudpõõsad. Teeme peatuse maalilises Tagananas, kuhu kuni 1960-ndateni pääses vaid üle mägede matkates. Jalutades selle Tenerife vanima, piltpostkaarti meenutava küla kitsaid tänavaid mööda, on veel tunda säilinud vanaaegset atmosfääri. Võimalus lõunastada kohalikus kalarestoranis. Sõidame saare kaasaegsesse ja kiiresti arenevasse pealinna Santa Cruz de Tenerifesse. Jalutuskäik linnas – Plaza de España, sadamapromenaad, Plaza de la Candelaria. Siin asuvad parimad poed ja kõige laiem valik nii tavakaupu kui suveniire. Vaba aeg sisseostude tegemiseks.

5. PÄEV

VABA PÄEV PUHKUSEKS või VÄLJASÕIT LA GOMERA SAARELE (lisatasu eest)Hommikusöök  hotellis. Vaba päev puhkuseks. Soovijatele väljasõit La Gomera saarele. Transfeer Los Cristianose sadamasse, kust suundume praamiga (45 min) naabersaarele La Gomerale. Kanaari saartest üks väiksemaid, lummab La Gomera kõiki külastajaid oma mitmekesise ja kohati haruldase loodusega. See on paljude legendide, puutumatu looduse, tüüpilise toidu ja imeliste, vanu traditsioone jälgivate elanikega saar. Vulkaaniline päritolu avaldub siin eriti selgelt järskude kuristike, sügavate orgude ja gigantsete kivimoodustiste näol. San Sebastianist alustame oma teekonda sisemaale. Teel näeme lähemalt siinset haruldaselt lopsakat loodust, vanu terrasspõlde, palmisalusid ja väikseid mägikülasid. Peatus Aganda vaateplatvormil, kust imetleme ümbritsevaid aukartustäratavaid kaljusid. Jõuame saare keskossa, vulkaani kraatri sisemusse, salapärasesse ja maagilisse UNESCO kaitse all olevasse Garajonay Rahvusparki. Paks pilveloor varjab siin La Gomera kõige suuremat looduslikku vara – laurissilva metsa. Jalutuskäik dinosauruste ajast pärinevas igihaljas metsas. La Laguna Grande – rahvuspargi süda. Tee üle mägede Las Rosasse. Lõunasöögipaus. Õpime unikaalset La Gomera vilekeelt (el Silbo), mida kasutati saarel sadu aastaid pika vahemaa tagant suhtlemiseks. Hermigua oli omal ajal tähtis linn. Tänapäeval on kunagisest hiilgusest ainult käputäis vanu maju väikeste maaliliste tänavate ääres. Nüüd on külake tuntud oma käsitsi tehtud vaipade ja kudumite poolest. Käänuline tee läbi terrasspõldude viib San Sebastiani, saare rahulikku pealinna. Siin peatus Christoph Kolumbus kolm korda, et varustada oma laevastikku toidu ja mageda veega oma ajaloolistel ekspeditsioonidel. Kolumbus on ka saare mitteametlik kaitsepühak. Torre del Conde, saare vanim kirik La Ermita, Pozo de Colon – kaev, mille veega ristiti Ameerika… Õhtul praamiga tagasi Tenerifele. Transfeer hotelli.

6. PÄEV

VÄLJASÕIT TEIDE MÄGI – CANADASE RAHVUSPARK – CANDELARIA (lisatasu eest)Hommikusöök  hotellis. Väljasõit Tenerife ja Hispaania kõrgeimale mäele El Teidele. Mäeharjad läbivad Tenerifet nagu selgroog ja nende kõrgeimaks tipuks on Teide, mis kõrgub keset looduskaitseala 3715 m üle merepinna. Teel teeme peatuse saare kõige kõrgemal, 1400 m kõrgusel, asuvas külas Vilafloris. See küla sai 19. sajandil tuntuks oma pitside valmistamise poolest. Tõuseme bussiga 2370 m kõrgusele Las Cañadase Rahvusparki. Tee viib läbi lõhnavate männi- ja eukalüptimetsade ning tarretunud laavajõgede. Pilvepiirist kõrgemal avastame end ootamatult keset omapärast kuumaastikku. Punased, kollased, pruunid ja rohelised kivimoodustised annavad tunnistust vulkaani tohutust jõust, mis siinset maastikku on vorminud miljoneid aastaid. Soovijad saavad ilusa ilma korral sõita funikulööriga 3555 m kõrgusele vaateplatvormile (lisatasu eest), kust avaneb vaade tervele saarele. Üle ookeani paistavad ka Gran Canaria, La Gomera ning La Palma. Ühine lõunasöögipaus. Sõidame Tenerife idarannikule, kus külastame Candelaria linna, mis võlgneb oma kuulsuse keskväljakul kaunis kirikus hoitavale Musta Madonna kujule ning kiriku kõrval peaväljakul seisvatele kunagiste saare pärismaalaste guantside kuningate pronksskulptuuridele. Iga aasta 15. augustil korraldatakse Musta Madonna auks protsessioon ja tuhanded palverändurid kõikidelt Kanaari saartelt ja kaugemaltgi tulevad Candelariasse, et palvetada Musta Madonna – Kanaari saarte kaitsepühaku poole.

7. PÄEV

VABA PÄEV PUHKUSEKS või VÄLJASÕIT PUERTO de la CRUZ ning LORO PARKHommikusöök  hotellis. Vaba päev puhkuseks. Soovijatega sõidame põhjarannikul asuvasse Puerto de la Cruzi. Selles kuurortlinnas on palju toredaid söögikohti, kanaariapäraste puitrõdudega maju, kaubatänavaid ja mitmesuguseid vaatamisväärsusi. Tegevust jätkub kõigile. Loro Park on ülimalt populaarne troopikapark. See hiigelsuur maa-ala on asupaigaks paljudele loomadele ja lindudele, uhketele orhideedele ja draakonipuudele. Tegemist on suure ja põneva loomaaiaga, mis sobib igas vanuses külastajale. Tõelise elamuse saab pargist siis, kui jätate külastuseks aega peaaegu terve päeva. Kuulsad on Loro looma-showd, kus trikke teevad merilõvid, delfiinid, papagoid ja mõõkvaalad. Lisaks loomadele ja džungliradadele leiab siit ka haruldaste orhideede aia.

8. PÄEV

Hommikusöök  hotellis. Vaba aeg. Transfeer lennujaama. Otselend Tenerife Sur – Tallinn kl … (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaega paar päeva enne reisi)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

MAKSUMUS: 1740 €   Kui ühest asutusest vähemalt 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine Vilko koolitusarve alusel.  Koolitusest loobumise korral raha ei tagastata, kuid võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid lennujaamamaksudega otselennul Tallinn-Tenerife Sur-Tallinn,
  • transfeer lennujaamast hotelli ja tagasi,
  • öömaja Teie poolt valitud hotellis (2-sed toad),
  • ekskursioonid kohaliku litsenseeritud giidi ja eestikeelse tõlkega
  • 3-nda päeva väljasõit
  • eestikeelne giid-reisijuht Krista Pisuke
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta.
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

LISATASU EEST: (tellimine broneeringut tehes ja tasumine enne reisi):  2024. a. hinnad, võivad muutuda

  • ekskursioon La Gomera 106 € (ekskursioon ainult meie grupile),
  • 4-ndal päeval väljasõit 49 € (toimub kui on min 15 inimest),
  • 6-ndal päeval väljasõit 49 € (toimub kui on min 15 inimest),
  • õhtusöögid 4* Gala hotellis rootsi lauas (hind ei sisalda jooke) 7 õhtut kokku 42 €,
  • El Teide funikulöör 42 € täisk/ 21 € lastele 3-13a ,
  • ühese majutuse lisatasu  u 500 €.

NB! Palun kindlasti teha ka ise tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega.

4* Gala hotell koos hommikusöökidega https://www.hotelgala.com/en/ asub Playa de las Americas kuurordi südames. Hotellikompleks asub lühikese jalutuskäigu kaugusel u 600 m Playa de Troya rannast, lähedusse jääb palju erinevaid ajaveetmiskohti, kauplusi, baare ja restorane. Välibassein, basseinibaar ja kokteilibaar. Külalised saavad lõõgastuda Gala Chill-Out terrassil, mis pakub vaateid Atlandi ookeanile ja Gomera saarele. Olemas on ka lasteklubi. Hotelli spaas on suur sisebassein, kus pakutakse erinevaid massaaže ja veeteraapiat. Samuti on olemas mullivann ja jõusaal. Rõdu või terrassiga tubades on konditsioneer, WC/dušš, föön, TV.

 

Tšarterlend. Lendu teenindab SmartLynx Airlines. Smartlynxi lennukipersonal räägib inglise, eesti ja vene keelt. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 15 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x20 cm ja kaaluga 5 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Playa de las Americas on Tenerife suurim kuurort saare lõunaosas, mida hinnatakse eelkõige väga heade liivarandade ja suurepärase asukoha tõttu. Lahesoppide ja randumiskohtade rohkus loob õdusa atmosfääri. Puhkajate jaoks on palju kaubanduskeskusi, restorane, kohvikuid, ööklubisid, spordikomplekse, kasiino. Siin pakutakse ka erinevaid veespordi võimalusi – skuutrid, vesijalgrattad, purje- ja lainelauad, langevarju- ja banaanisõit.

NB! Oktoobris peab öömaja olema kindlasti lõunarannikul, sest põhjarannikul on sel ajal väga tuuline ning seetõttu ka jahedam!

Tenerife lõunarannik on saare kõige soojem, kuivem ja tuulevaiksem piirkond, seega parim paik talvepuhkuse veetmiseks. Lõunarannikul on keskmine päevane õhutemperatuur novembris 22-24°C, meri 22°C Väljasõitudel peab arvestama aga muutuva ilmaga. Põhjarannikul on jahedam, 18-20°C, mägedes u 2000 m kõrgusel on u 15-20°C, El Teide mäe tipus (3718 m) võib olla ka vaid 5°C sooja.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart, mugavad jalanõud, ujumisriided, rannarätik.

 

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

Soovijatel palun registreerida kuni  kohti jätkub: E-post: gunnar@vilkokool.ee, või  mob 52 68 031

 

Lisatasu eest, tellimine ja tasumine sularahas kohapeal meie giidile (2023. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Loro Park (edasi-tagasi transfeer ja sissepääsu pilet)  60 €

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2024. a.  seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.