BIBLIOTERAAPIA KASUTAMISE VÕIMALUSTEST JA VÕTETEST. ERINEVATE KIRJANDUSLIIKIDE MÕJUST PSÜÜHIKALE

Viljandi Koolituskeskus Vilko MÜ korraldab  2. aprillil  2020 Viljandis  1-päevase  (6 AT) praktilise koolituse  raamatukogude (ka kooliraamatukogud) juhtidele ja töötajatele, emakeele- ja kirjandusõpetajatele, klassiõpetajatele, kultuuriasutuste, lasteaedade ja muude asutuste juhtidele ja töötajatele, õppealajuhatajatele, klassijuhatajatele, logopeedidele, eripedagoogidele, nõustajatele, psühholoogidele, lastekodude ja noortekeskuste töötajatele, huvijuhtidele, ametnikele, meditsiinitöötajatele ja kõikidele huvilistele

BIBLIOTERAAPIA KASUTAMISE VÕIMALUSTEST JA VÕTETEST. ERINEVATE KIRJANDUSLIIKIDE MÕJUST PSÜÜHIKALE

Koolitus jääb ära!

Lektor psühholoog  Maria Teiverlaur PhD

Päevakava ja alateemad:

11.00-12.30  Biblioteraapia tekkest, mõistest, eesmärkidest, võimalustest, funktsioonidest. Kognitsiooni osatähtsusest. Katarsis, identifikatsioon, projektsioon, insait lugemises, biblioteraapias. Biblioterapeutilise retseptuuri koostamine.

12.30-12.45 Kohvipaus

12.45-14.15 Erinevate kirjandusliikide mõjust psüühikale. Biblioteraapia mitmesuguste puuete, häirete, isiksuse iseärasustega inimestega. Huumori mõju ja –teraapia olemusest.

14.15-14.30 Kohvipaus

14.30-16.00 Muinasjuttude  olemus, mõju ja  praktiline kasutamine. Luuleteraapia. Kognitsioon. Riim. Rütm. Selles rakendatavaid tehnikaid.

 

Koolitus toimub 2. aprillil  kell 11.00-16.00  Viljandis, Vabaduse plats 4  III korruse saalis

Koolituse maksumus 80 €  sisaldab jaotusmaterjale ja kohvipause (2) Väljastatakse koolitustõend koolituse (6 AT) läbimise kohta.

10 % soodustust, kui ühest raamatukogust/koolist/asutusest osalejaid vähemalt 2.  Kui 3 osalejat, siis soodustus 15 %

P.S. 8 soovijal võimalus sõita Tartust Viljandisse ja tagasi ka Vilko väikebussiga.

Soovijatel palun registreerida  E-meilil: gunnar@vilkokool.ee või  mob  52 68 031

NB! Nimetatud koolitust võimalik tellida ka kohapeale!

P.S.  Veidi lektorist:

Maria Teiverlaur on lõpetanud 1974.a. Tartu Ülikooli ja kaitsnud 1992.a. Sankt-Peterburgis V.M.Behterevi nim. Psühhoneuroloogia Teaduslikus Uurimisinstituudis väitekirja meditsiinipsühholoogia alal. Samast aastast psühholoogiakandidaadi kraad (PhD).  1979-2001.a. töötanud Jämejala Psühhiaatriahaiglas meditsiinipsühholoogina (kliinilise psühholoogina). Peale seda töötanud õppejõuna mitmetes kõrgkoolides, pikemalt Akadeemia Nordis 2000- 2011 ja 1994. aastast TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias.

Ilmunud hulka teaduslikke ja populaarteaduslikke artikleid ning ka raamatuid („Ego kaitsemehhanismid“(2003); „Luuleteraapia“(2007); „Empaatia areng ja arendamine lapsel“ (2010) jt.)

Pikaajaline biblioteraapia rakendamise kogemus Jämejala Psühhiaatriahaigla tööperioodist. 2009.a. grand biblioteraapias   elukestvas õppes Erasmus ja stažeerinud   Vilniuse Vaimse Tervise Keskuses dr. Alekseiciku juures. 2004.a. õpetanud biblioteraapiat rahvusvahelise õpetajate vahetusprogrammis Erasmus raames Soomes, Oulu Kõrgemas Polütehnikumis.