Rein Veidemann

Lektor emeriitprofessor Rein Veidemann PhD

eesti kirjandusteadlane, ajakirjanik, kirjanik ja õppejõud, poliitik

Õppinud ja töötanud:

Pärnu 1. KK

Tartu Ülikool- eesti keel ja kirjandus

filoloogiakandidaat (doktor PhD) väitekirjaga “Eesti nõukogude kirjanduskriitika 1958–1972

Tartu Ülikooli ajalehe toimeteaja, Kirjandusmuuseumi teadussekretär, Keele ja Kirjanduse Instituudi kirjandusosakonna juhataja, ajakirja “Looming” peatoimetaja asetäitja, ajakirja “, ajakirja “Vikerkaar” peatoimetaja, Kultuuriministeeriumi nõunik, Tartu Ülikooli kirjanduse õppetooli juhataja ja professor, Eestmaa Rahvarinde Eestseisuse liige, Eesti Sotsiaaldemokraatliku Partei ja Keskerakonna liige, Eesti Vabariigi Ülemnõukogu ja Riikogu liige, on kirjutanud presidendi kõnesid

Avaldanud romaane ja arvukalt kirjanduskriitilisi teoseid ja artikleid ning tõlkeid.

Tunnustused:

Valgetähe V klassi teenetemärk, Riigivapi III klassi teenetemärk, Tammsaare nim. kirjanduspreemia, Postimehe aasta arvamusliider, J.Hurda rahvuskultuuri auhind, Tallinna Ülikooli teenetemärk, aasta muuseumisõber, E.Mihkelsoni kultuurimõtestaja preemia

Koolituskeskus Vilko lektor alates 2018