Õppereis Soome Lapimaale: LAPIMAA JA SOOME AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS- JA SOTSIAALSÜSTEEM. JÕULUTRADITSIOONID LAPIMAAL

Viljandi Koolituskeskus Vilko MTÜ  vahendab kõikidele huvilistele jõuluvaheajal, 26.-29. detsembril ja 27.-30. detsembril 2024  reisifirma Tensi Reisid  4-päevase reisi (laev, buss) Soome Lapimaale (8 AT)

LAPIMAA JA SOOME AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS- JA SOTSIAALSÜSTEEM. JÕULUTRADITSIOONID LAPIMAAL 

 Mõlemale reisile veel 12 vaba kohta!

Jõulurõõmu ja romantikat nii väikestele kui suurtele – sõit virmaliste maale külla Jõuluvanale, päkapikkudele ja põhjapõtradele, saani- ja kelgusõidud, Arktika muuseum, jalutuskäik Euroopa kõige põhjapoolsemas loomaaias Ranuas, ühe sammuga külmast sooja – nautima spaad.

1. Päev

Väljasõit Tartust kl. 03.30 Vanemuise alumisest parklast. Tallinlastega kohtume sadamas A-terminali ees parklas meie bussi juures 06.00. Sõidame Viking Line’i “Viking XPRS” laevaga Helsingisse kl. 07.00-09.30. (NB! Väljasõiduajad võivad muutuda juhul kui laevade väljumisajad muutuvad. Palun kontrollige!) Mõnus laevareis üle Soome lahe. Võimalus osta hommikusööki laevas (lisatasu eest). Alustame sõitu Helsingist Lapimaa suunas. Lahti lähedal paistavad meile suusavõistlustelt tuntuks saanud hüppemäed. Sõidame üle Tähesilla, mis on Soome üks kõige enam fotografeeritud sildadest ja teeme selle pildistamiseks peatuse. Soome kuulsad 187 888 järve on enamasti koondunud Kesk-Soome. Soome järvi liigendavad neemed ja lahed ja neis on palju saari. Soome järvedele on iseloomulik see, et nad on jõgede ja lahtede abil üksteisega ühendatud, moodustades nõnda pikki veeteid. Pikema peatuse teeme Jyväskyläs, kus soovijad saavad lõunat süüa. Et tee mõnusamalt sujuks, räägime Soomemaast ja vaatame filmi. Oleme oma reisiga jõudnud Lapimaale. Majutus järgnevad 2 ööd Jõuluvana küla lähistel Rovaniemis Santasport hotellis (2 – 4-sed toad).

2. Päev

Hommikusöök. Lapimaa kütkestab juba oma nimega: metsik ja kaunis, tuttav aga samas tundmatu, ahvatlev ja ettearvamatu, täis legende ja nõidust. VEEDAME TERVE PÄEVA ROVANIEMIS JA JÕULUVANAKÜLAS. Ületame polaarjoone ja siseneme jõuluvana imedemaailma, kus kohtume tõelise jõuluvanaga. Kes soovivad saavad end koos jõulutaadiga pildistada. Saadame postkontorist Jõuluvana templi ja margiga tervituskirju oma sõpradele. Saab jalutada ringi, osta suveniire ja nautida jõulumeeleolu. Lumelinnas on võimalus tuubidega liugu lasta. Vaba aeg lõunastamiseks kohvikutes ja restoranides. Seejärel külastame mitmekülgsete atraktsioonidega Santaparki või Arktika muuseumi – samaaegselt huvitav ja õpetlik. Väiksematele lastele sobivas Santapargis saab osaleda päkapikukoolis ja õppida võlusõnu, sõita rongiga läbi Lapimaa aastaaegade ja jõulumaa, vaadata suurel laval jõuluprogrammi. Suurematele lastele sobivas Arktikumi muuseumis on lisaks Lapimaa elu-olu tutvustavale näitusele ka liikuvaid pilte, helisid, arvutiprogramme, et külastajatele Lapimaa kultuurist ja omapärasest loodusest vahetut ettekujutust luua. Võimalusel külastame Rovaniemi suurimat kaubanduskeskust toiduvarude täiendamiseks. Õhtul kelgutame Ounasvaara mäenõlval – lustimist lastele ja täiskasvanutele. Pärast kelgutamist soojendame end kuuma glögiga.

3. Päev

Hommikusöök. Ainulaadne võimalus külastada Euroopa kõige põhjapoolsemat loomaaeda – RANUA LOOMAAEDA. Siin saab jalutada ja kelgutada härmas loomaaias ja imetleda teiste loomade hulgas suudlevat põtra Elvist, lehvitada jääkarule nimega Manasse, kui on õnne, siis kuulda ka rääkivat kaarnat. Soovijatel võimalus sõita põdrarakendiga (lisatasu eest, ettetellimisel) või koerarakendiga (lisatasu eest, ettetellimisel). Külastame “Fazeri” maiustustepoodi, kus saab oma kommivarusid täiendada. Ühine lõunasöök (hinna sees). Sõidame läbi puhta talvise Lapimaa looduse Rokuasse ja imetleme teel päikeseloojangut. Majutume hotelli. Seejärel lõbutseme hotelli juures asuvas spaas. Soovijatele õhtusöök hotellis (lisatasu eest, ettetellimisel). Öömaja Rokua Health & Spa hotellis (2 – 4-sed toad).

4. Päev

Hommikusöök. Sõidame läbi talvise Soomemaa tagasi Helsingisse. Teeme peatuse “Vaskikellos”, kus on Euroopa unikaalseim kellakogu. Siin on võimalus kohvi juua ja vaadata sadu erinevaid kelli alates pisikestest aisakelladest kuni võimsate kirikukelladeni. Jyväskylä lähedal on soovijatel võimalus süüa lõunat. Bussisõidu ajal saavad lapsed värvida toredaid pilte ning koos ema-isaga nuputada Soomemaa kohta käivate lõbusate ja asjalike küsimuste kallal. Helsingit kutsutakse ka Läänemere tütreks, kuna linn asub mere süles. Põgus bussiekskursioon jõuluehtes Helsingis – näeme Katajanokka poolsaart oma vanade sadamakaide ja ladudega, Helsingi ilusaim ja koledaim maja, uhke Uspenski kirik, presidendi palee, kaubaturg, Senativäljak võimsa Toomkirikuga troonimas Helsingi kohal. Esplanaadi park – helsinglaste elutuba. Havis Amanda, Mannerheimi tänav, parlamendihoone, Finlandia palee, rahvusmuuseum, ooperimaja. Laev “Viking XPRS” väljub Helsingist 19.00. Tallinnas A-terminalis oleme kl. 21.30. Sõit Tartusse.

 

 

 

ÕPPEREISI MAKSUMUS: 700 € (ööbimine 2- kohalises toas), 650 € (ööbimine 3- või 4-kohalises toas). Kui ühest asutusest/ perest    2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui osalejaid vähemalt  4, siis soodustus 3 %.  Tasumine Vilko koolitusarve alusel. P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • laevapiletid Tallinn-Helsingi-Tallinn
  • sõit kõigi mugavustega bussis,
  • ööbimine 2 ööd Jõuluvana küla lähedal Rovaniemi hotellis,
  • ööbimine Rokua Spa-hotellis koos spaa külastusega,
  • 3 hommikusööki rikkalikus rootsi lauas,
  • lõunasöök Ranuas,
  • Jõuluvana töökoja ja postkontori külastus,
  • üllatuskingitus,
  • eestikeelsed giidid-reisijuhid: 26.-29.12 Krista Pisuke ja 27.-30.12 Imbi Mesila
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084)

 

NB! Palun ise juurde teha tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega.

LISATASU EEST (2023. a. seisuga tellimine ja tasumine enne reisi):

  • sõit põdrarakendiga (300m) 3. päeval 15 € täisk, 12 € (3-14a),
  • sõit koerarakendiga (500m) 3. päeval 22 € täisk, 16 € (3-14a),
  • 3. päeva õhtusöök Rokua hotellis 18 € täisk, 9 € (4-14a), alla 4a tasuta (koos vanemaga),
  • hommikusöök laevas (16 € täisk, 8 € 12-17a, 5 € 6-11a),
  • õhtusöök laevas (29 € täisk, 16 € 12-17a, 9 € 6-11a),

KAASA: kehtiv ID-kaart või EV pass, ujumisriided, kelgud, soojad riided (kahed kindad) ja jalanõud, veidi toitu ja termos, punane päkapikumüts, soovi korral jõulukaarte, mida saata oma sõpradele, sõprade aadressid.

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele kohtadele, palume kaasa võtta sularaha.

 

Registreerimine õppereisile kuni kohti jätkub E-post:   gunnar@vilkokool.ee,   mob 52 68 031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal:  (2024.a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast)

pildistamine Jõuluvanaga A4 foto 35 € (1 pilt); allalaaditavad fotod+video 50 € (kuni 5 in)
Lumelinn 29 €
Santapark 38.50 € täisk, 32.50 € (3-12a), alla 3a tasuta
Arktika muuseum 12.50 € täisk, 10 € pens, 5 € õpilane (7-15a)
Ranua Põhja-Loomaaed 19 € täisk, 15.50 € (4-14a), alla 4a tasuta
Lõunasöök Jyväskyläs minnes rootsi lauas 12.70 €, 8.90 € (8-12a), 6.90 € (3-7a), kiirtoit al 5 €
Lõunasöök Jyväskyläs tulles rootsi lauas 12.70 €, 8.90 € (8-12a), 6.90 € (3-7a), kiirtoit al 5 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2024. a seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.