Õppereis Viini: VIINI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab kõikidele huvilistele 7.-10. juunil 2024  reisifirma Tensi Reisid  4-päevase reisi (lennuk, buss kohapeal) Viini koos Filarmoonikute suveöökontserdi külastusega

VIINI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 

 Veel 2 vaba kohta!

1. PÄEV

Kohtume Tallinna lennujaamas …… kl 03.50. Lend Tallinn – Riia kl 05.40-06.30; Riia – Viin kl 07.25-08.25. (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi). Viin – see on muusika Teie hingele. Linn väärib õigustatult nime keiserlik ja on olnud sajandeid Euroopa õukonnaelu keskpunkt. Elegants ja nostalgia, luksus ja romantika, muusika, kunst, keisrite hiilgeaegu meenutavad paleed ja lossid. Siin kõlavad Straussi valsid. Sõit mööda kuulsat Ringstrasset, mis oli keiser Franz Josephi suur panus linnaarendusse. Bulvar rajati vana linnamüüri asemele. Sellel asuvad esindushooned ühendavad kõiki Euroopa ajaloo suuri arhitektuuristiile: Staatsoper, Parlament, Raekoda, ülikooli peahoone, Burgtheater, Votivkirche… Külastame ka linnaparki, kus seisab üks enam pildistatud vaatamisväärsusi Viinis, valsikuningas Johann Straussi kuldne kuju Doonau nümfide keskel. Majutus hotelli ja väike puhkus. Soovijatele klassikaline 3-käiguline õhtusöök Raekoja keldris (lisatasu eest, ettetellimisel). Majutus järgnevad 3 ööd vanalinna lähedal ***hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök rootsi lauas. Pea kõik linna suurimad vaatamisväärsused asuvad 2001 aastal UNESCO maailmapärandi mälestusmärgiks kuulutatud Innere Stadtis (vanalinnas), seega on need kohad jalutuskäigu kaugusel. Linnaekskursioon. Keisririigi võlu ja vaimsust mõistate alles siis, kui olete teinud jalutuskäigu vanalinnas ja läbinud Hofburgi paleekompleksi õue. Jalutame jalakäijate tänaval Grabenil, mille keskel seisavad barokne Katkusammas ja kaks purskkaevu. Samas kõrval asub Püha Peetri barokk-kirik oma suursuguse rohelise paatinakattega kupliga. Otse vanalinna südames kõrgub võimas gooti stiilis Stephansdom, linna hing. Enam kui kaheksa sajandit on see katedraal linna valvanud, pidades vastu põlengutele ja vallutustele. Pärast lõunat külastame kauni rokokoo interjööriga ja võrratute aedadega Schönbrunni lossi (soovijatele, lisatasu eest). Imetleme balliruumide ja söögitubade hiilgust ning eluruumide intiimsust. Õdus õhkkond, mida siin nautisid Maria Theresia ja tema järglased. Soovijatele õhtusöök lossiaia läheduses (lisatasu eest, ettetellimisel). Sissepääs lossiparki alates kl 18.30. Klassikalise prantsuse stiilis loodud pargi  üle domineerib Gloriette, künkaharjale ehitatud võimas sammaskäik. Siit avaneb kena vaade lossile ja kogu Viinile. Teel Gloriette’i juurde möödume Neptuni purskkaevust ning arvukatest teistest antiikmütoloogiast inspireeritud kujudest. Kell 20.45 algab üle maailma kuulus Viini Filharmoonikute suveöö kontsert (tasuta).

3. PÄEV

Hommikusöök rootsi lauas. Aeg Hofburgi lossi või Kunstiajaloo või Loodusloo muuseumi külastuseks. Austerlased armastavad oma kooke ja neil on neid väga palju erinevaid sorte. Aeg nautida viini kohvi ja kooki mõnes kesklinna õdusas kohvikus. Soovijatele (lisatasu eest, ettetellimisel) Musikvereini hoone külastus. Siit toimuvad igal aastal uusaastakontserdi otseülekanded kogu maailmale. Jalutuskäik Kärtnerstrassel. See jalakäijate tänav on alati olnud Viini seltskonnaelu keskpunkt, kuna ühendab linna usulise ja kultuurilise keskpunktid – Stephansdomi ühes ja Staatsoperi teises otsas. Üks linna moekamaid tänavaid oma mitmest ajastust pärit ehitistega. Soovijatele õhtul Viini Riigiooperi külastus (lisatasu eest, ettetellimisel) kl 19.00 Richard Strauss „Salome“.

4. PÄEV

Hommikusöök rootsi lauas. Vaba aeg linnas. Teel lennujaama teeme peatuse Hundertwasseri kirjude majade Lainelised fassaadid on kaunistatud eredavärvilise maalritöö, plaatide, keraamika ja sibulkuplitega. Seda omapärast arhitektuuri lihtsalt peab oma silmaga nägema. Lend Viin – Riia kl 19.20-22.15; Riia – Tallinn kl 23.15-00.05 (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu paar päeva enne reisi)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

REISI MAKSUMUS: 1040 €. Kui ühest asutusest/perest 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid,
  • lennujaamamaksud 33 € (võivad muutuda)
  • öömaja ***hotellis (2-sed toad) koos hommikusöökidega
  • transfeer lennujaam-hotell-lennujaam,
  • giid-reisijuht Merle Vall ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE00008

NB! Kindlasti palume ISE  teha tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega!

LISATASU EEST (tellimine ja tasumine enne reisi, 2023 a seisuga, võivad muutuda):

  • piletid Viini riigiooperis hinnaga 79 € (5. kat.), 143 € (3. kat.) (sisaldab broneerimise tasu),
  • Schönbrunni loss – grand tour  29 €,
  • Musikvereini hoone külastus 10 €,
  • klassikaline õhtusöök Raekoja keldris (joogid ei ole hinnas) 25 €,
  • 2. päeva õhtusöök (joogid ei ole hinnas) 24 €,
  • ühene majutus 132 €.

 

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart

Lendudel teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

 

Soovijatel palun registreerida kuni kohti jätkub E-post:  gunnar@vilkokool.ee või mob 52 68031

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Hofburgi loss 15 €
Loodusloo muuseum 16 €
Kunstiajaloo muuseum 21 €
linnatranspordi pilet 2.40 €, 24 tunni pilet 8 €; 48 tunni pilet 14.10 €

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023. a. seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.