Õppereis Pariisi: PARIISI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab koolivaheajal, 15.-18. aprillil 2025 kõigile huvilistele reisifirma  Tensi-Reisid  korraldatud 4-päevase reisi (lennuk/buss kohapeal) Pariisi

PARIISI AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

 

1. Päev

Kohtumine Tallinna lennujaamas  kl 03.40. Lend Tallinn-Riia kl 05.35-06.25, Riia-Pariis kl 07.10-09.00 (NB! kohalikud ajad! Kontrollige palun lennuaegu paar päeva enne reisi). Pariis – unistuste linn. Pariisil on tuhat palet. Teist sellist maailmakultuuri keskust vaevalt leidub. Pariis on midagi erilist, see on armastuse linn, kus ei sünni midagi tuimalt ja kiretult. Ajalugu, kirjandus ja tänapäev põimuvad siin kokku igal nurgal. Pariis on miljonite võimaluste linn, naudime osakestki sellest, sest ühe külastusega seda haarata ei olegi võimalik. Ülevaatlik bussiekskursioon kesklinnas. Triumfikaar Täheväljakul, kust hargnevad igas suunas 12 tänavat. Muljetavaldava laiusega Champs-Élysées’, avenüü, kus toimuvad suured paraadid. Kahe kaarja tiivaga Chaillot’ palee esiselt terrassilt avaneb kaunim vaade teiselpool Seine’i kõrguvale Eiffeli tornile. Imetleme väljast Invaliidide Toomkirikut, mis on üks 17 sajandi ehituskunsti uhkemaid näidiseid. Suur harmooniline Concorde’i väljak Luxori obeliski, purskkaevude ning kaheksat Prantsuse linna sümboliseerivate kujudega. Aeg lõunasöögiksOoperiväljak on Pariisi liikluse sõlmpunkt. Kauni välimusega Garnier’ ooperimaja iseloomustavad uhked sambad, friisid ja skulptuurid. Laevasõit Seine’il. Majutus järgmised 3 ööd ***IBIS Bastille Opera hotellis (2-sed toad).


2. Päev

Hommikusöök. Kes soovivad minna sel hommikul Eiffeli torni, neil on vaja osta piletid endale ette torni kodulehelt (meie ei saa enam gruppidele pileteid ette osta). Teistega sõidame Montparnasse’i 209 m kõrguse torni juurde. Tour Montparnasse’i arhitektid on Eugène Beaudouin, Urbain Cassan ja Louis Hoym de Marien ning selle ehitas Campenon Bernard. Hoone ehitati aastatel 1969–1972. Valmimise ajal oli see Euroopa kõrgeim hoone katuse kõrguse poolest. Imetleme Pariisi linnapanoraami kõrgusest. Torni 56-ndalt korruselt saab selge ilmaga nautida vaadet kuni 24 km kaugusele. Jalutuskäik Ladina kvartalis, mis on alati olnud üliõpilaste, boheemlaste ja kunstnike meelispaik ning nimegi saanud sellest, et omal ajal toimus õppetöö ladina keeles. Luxembourgi aed on omamoodi rahusadam kaasaegse linna südames. Aeg lõunasöögiks. Suundume Pariisi “südamesse” Cité saarele, see ongi Pariisi vanim osa. Saare ajalugu on Pariisi ajalugu. See on olnud poliitilise võimu keskuseks, kiriku ja seadusandluse kantsiks. Mitte ükski teine ehitis pole Pariisi ajalooga nii läbipõimunud kui Notre-Dame. Suurejooneline Jumalaema kirik, gootika meistriteos, on rajatud endise Rooma templi kohale. Veidi aega jalutuskäiguks Rivolil, ühel kõige nooblimal tänaval. Buss võtab meid peale Raekoja juurest ning viib hotelli. Kell 19 sõidame hotelli juurest meie tellitud bussiga jalutuskäigule Montmartre’ile (tagasi hotelli sõidetakse sealt metrooga). Mäel kõrguva helevalge Sacré-Coeuri kiriku esistele treppidele kogunevad õhtuti noored. Siit avaneb kaunis vaade linnale. Piirkonna kõrgemas kohas asub Tertre’i väljak, kus sahisevad ööselgi tänavakunstnike söepliiatsid jäädvustamas poseerivaid turiste. Montmartre ja kunstnikud on juba 200 aastat olnud lahutamatud. 19. sajandi lõpus oli siin kunstnike, kirjanike, luuletajate ja nende jüngrite meka. See paik on säilitanud oma võlu ja kunagine külaõhustik on tänagi äratuntav. Võite minna õhtust sööma. Tagasisõit hotelli metrooga. Soovijatega külastame kl 23.00 Moulin Rouge’i kabaree-etendust (piletid ettetellimisel, lisatasu eest). Peale etendust aitab giid teile tellida taksod hotelli sõiduks (taksosõidu eest tasub igaüks ise).


3. Päev

Hommikusöök. Soovijatele väljasõit Versailles’sse (ettetellimisel, lisatasu eest). NB! Muuseumis kontrollitakse soodushinnaga noortel ID kaarti! Päikesekuninga Louis XIV meistriteos ja absoluutse monarhia sümbol Versailles’ loss pidi oma tohutute mõõtmete ja mõjukusega kujutama kuninga võimu võrdkuju. Üks suurejooneline ruum vaheldub teisega – eluruumid, magamiskambrid, salongid ja saalid tipnevad 70 m pikkuse kullast ja kristallist särava peegelsaaliga. Igal sammul leiab uusi pilkupüüdvaid detaile, värvilist marmorit, kivi- ja puitnikerdusi, seinamaale, sameti, hõbeda ja kullaga kaetud mööblit…. Aias laiuvad mustriliselt kujundatud lillevaibad, purskkaevudega basseinid, roheluse taustal helendavad antiikainelised kujudegrupid. Kiirtevihkudena eemalduvad lossi juurest fantastiliselt geomeetrilisteks pöetud puudega alleed. Aeg lõunasöögiks. Tagasiteel sõidame mööda La Défense’i uuslinnajaost. Vaba aeg muuseumide külastuseks või jalutuskäiguks linnas.


4. Päev

Hommikusöök. Pagasi paigutame hotelli pakihoidu. Sõidame metrooga Louvre’i juurde. Soovijad saavad külastada Louvre’i. Kes seda ei soovi, sel on valida veel d’Orsay oma rikkaliku impressionistide koguga, Rodini muuseum jpm. Vaba aeg jalutuskäiguks, ostudeks ja lõunasöögiks. Tellitud transfeerbussiga hotellist lennujaama. Otselend Pariis-Tallinn kl 18.45-22.35 (NB! kohalikud ajad! Kontrollige palun lennuaegu paar päeva enne reisi). Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.

 

 

 

 

REISI MAKSUMUS: 1150 € (Kui ühest asutusest/perest  2 osalejat, siis soodustus 2 %.) Tasumine  Vilko koolitusarve alusel.  P.S.Kui keegi mingil põhjusel  reisist loobub, siis reisi summat  ei tagastata, küll aga võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupiletid Tallinn-Pariis-Tallinn
  • lennujaamamaksud 67 € (08.05.2024 seisuga, võivad muutuda),
  • öömajad hotellis koos hommikusöökidega (2-sed toad)
  • kohalik buss vastavalt programmile
  • transfeer hotell-lennujaam 4. päeval,
  • giid-reisijuht Evelin Rand ja eestikeelsed ekskursioonid
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava  ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta
  • Reisi korraldus: AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

NB! Kindlasti palume ISE  teha juurde  tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega.

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

LISATASU EEST (2024.a. seisuga, tellimine ja tasumine enne reisi)

  • Montparnasse’i torn 19 €
  • Moulin Rouge’i etendus (koos klaasi vahuveiniga) 129 €,
  • Louvre muuseum 22 €, kuni 25 a tasuta
  • Väljasõit Versailles’sse 74 € / 50 € alla 26 a (hinnas buss + lossi ja aia pilet)
  • ühene majutus u 250 €.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lendudel teenindab Air Baltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 20 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimummõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg.
Pagasireeglid http://www.ecaa.ee/index.php?id=199542.

Registreerimine reisile kuni kohti jätkub E-post: gunnar@vilkokool.ee, või  mob 52 68031

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal (2024.a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Eiffeli torn – 2. platvorm 18.80 € / 9.40 € (12-24 a.)/ 4.70 € (lapsed 4-11 a)
Laevasõit Seine`l 16 € / 9 € (4-11 a)
Rodini muuseum 13 €/ alla 18 a tasuta
d’Orsay muuseum 16 €/ kuni 25 a tasuta
Lõunasöök Pariisis al. 12 €
Metroopilet 1.90 €

NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2024. a. seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reeglid ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.