Õppereis Põhja-Saksamaale Rügeni saarele ja Berliini: PÕHJA-SAKSAMAA  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Viljandi Koolituskeskus Vilko MTÜ vahendab   3.-8. juulil 2024  reisifirma Tensi Reisid 6-päevase reisi (buss, lennuk)  Põhja-Saksamaa Rügeni saarele ja Berliini

 

PÕHJA-SAKSAMAA  AJALUGU, KULTUUR NING HARIDUS-, SOTSIAAL- JA TERVISHOIUSÜSTEEM

Veel 1 vaba koht!

 

Hei armas reisisell, nüüd on Sulle midagi UUT! Tule reisima ja keelt õppima! Idee, mida on soovinud mitmed reisijad ja mis sai juba eelmisel aastal teoks. Kuna tagasiside oli väga positiivne, siis kutsume seekord julgeid õppureid sõitma Berliini. Poola läbimine on täna kiire ja turvaline ning Sul on villand magamata öödest ja lennujaamades passimisest, siis tule reisile bussiga ja kasuta aega teisiti, õpi bussisõidul kaaslastega koos keelt, mida räägitakse reisi sihtkohas.Reis sobib ideaalselt ka perereisiks, lastel on ju tore koos perega keelt õppida ja programm pole tihe, jääb vaba aega ja on mitmekesine.Sellisel õppimisel on motivatsioon, sest saad kohe õpitut kasutada. Õppida on tore igas eas ja veel toredam reisil! Jään teid ootama! Tensi-Reiside giid ja saksa keele õpetaja Imbi Mesila.

Teekond


1. PÄEV

Väljasõit Tartust Vanemuise alumisest parklast kl 05.00; Tallinnast Lennujaama trammipeatusest kl 07.30. Sõit läbi Baltimaade. Teel õpime või tuletame meelde saksa keelt, mida võiks reisil vaja minna. Lõunasöögi võimalus Leedumaal (lisatasu eest). Jõuame Leedu-Poola piirile, et taas selg sirgu ajada. Sõit läbi Poola. Väike sõidupuhkus ja ööbimine hotellis (2-sed toad).

2. PÄEV

Hommikusöök. Sõit läbi Poola Saksamaa piiri suunas. Õpime saksa keelt ja kuulame juttu Poolast ja poolakatest, teeme 2,5 tunnise sõidu järel jalasirutuspeatuse. Pikem peatus tuleb umbes 70 km peale Poola-Saksa piiri suures kaubanduskeskuses A 10 (av kl 20.00). Võimalus bussis õpitud väljendeid kohe kasutada, ostelda, õhtust süüa ja midagi kaasa osta. Sõit öömajja Berliini ringile IBIS Budget hotell (2-sed toad).

3. PÄEV

Hommikusöök. Jalutuskäik Berliini idapoolses vanalinnas, mille keskuseks on Alexanderplatz ning vanimas linnaosas Nikolaiviertel, mis on tänase pealinna sünnipaik. Vaatamisväärne Nikolai kirik, mida ümbritsevad muinsuskaitse all olevad hooned, nagu suurepärane rokokoo stiilis Efraimpalais. Kitsastel tänavatel on arvukalt väikseid poode, mis kutsuvad teid põnevale rännakule. Soovijad saavad külastada 1969 aastal kasutusele võetud 368 meetri kõrgust Berliini teletorni (ettetellimisel). Teletorni hiiglaslikus keras on 203 m kõrgune vaateplatvorm. Aeg lõunasöögiks. Nüüd sõidame lennujaama kohtuma lennureisijatega. Edasi sõit põhjarannikule. Soovijatele õhtusöök (lisatasu eest, ettetellimisel) Sõidame üle 1936 aastal valminud 2,8 km pikkuse Rügendammi Rügeni saarele. See on Saksamaa suurim saar ja iseseisev maakond, puhkuse pärl. Vaheldusrikka loodusega saarelt leiab järske kaljusid ja liivarandu, lainjaid künkaid, metsi ja turbarabasid. Kuigi läbimõõtu on saarel kõigest 50 km, on sopiline rannajoon mitusada kilomeetrit pikk. Meri on siin sügavalt maismaasse tunginud moodustades lahesoppe ja abajaid. Kuurorditurism sai hoo sisse 19 sajandi keskel, initsiaatoriks oli Wilhelm Malte I, Putbusi vürst. Ta oli haaratud ehituskirest ning rajas siia endale residentsi ja tõi saarele kümbluslembesed seltskonnad. Suundume põhjarannikul asuvasse sadamalinna Sassnitzi. Majutus järgnevad 3 ööd ***hotellis (2-sed toad).

4. PÄEV

Hommikusöök. Kõik Rügeni külastajad, kes soovivad näha kuulsaid kriidikaljusid, pääsevad sinna läbi sadamalinna SassnitziLaevasõit Rundfahrt (ed-tag 1,5 t) kl. 10-11.30. Jõuame 1990 aastal loodud Jasmundi rahvusparki, mis paikneb Lohme ja Sassnitzi vahelisel rannikualal. Jasmundi poolsaar koosneb võimsatest kriidikihtidest ja kõrgeimaks tipuks on Piekberi kriidikalju – 161 m. Miljonite aastate jooksul tekkinud 10 km pikkune valgelt särav ainulaadne kriidijärsak nn. Stubbenkammer ongi saare kuulsaim vaatamisväärsus ning saare sümbol. Mööda treppe pääseb alla rannale. Need valged kaljud on inspireerinud kunstnikke ja luuletajaid. Neeme lõpus asub kuulsaim kalju, 117 m kõrgune Königsstuhl ehk KuningatoolVaba aeg lõunasöögiks. Saare kõige põhjapoolsem tipp Kap Arkona, nn. Saksamaa Nordkap, ulatub 46 meetrit üle merepinna. Siin on Rügeni valitseja Jaromari iidse kodu varemed ja slaavlaste jumalale Svantevile pühendatud tempel ning vanad majakad. Lähedalolevas Putgarteni idüllilise väikeküla valgeks lubjatud õlgkatustega palkmajades elavad kohalikud taevalikus rahus oma igapäevast elu. Sõit hotelli. Soovijatele õhtusöök (lisatasu eest, ettetellimisel).

5. PÄEV

Hommikusöök. Binzi linna põhjaosas on 1930 aastal Hitleri soovil ehitatud 4 km pikkune natside kuurort-puhkeküla Colossus Prora – kaheksa identset maja, kuhu mahuks 20 000 puhkajat. Nii ainulaadset ehitist peab oma silmaga nägema. Pärast sõda seisis küla kaua tühjana. Praeguseks on osa korpusi restaureeritud ja noortehotelliks kohandatud. Seejärel tutvume saare suurima ja armastatuima mereäärse kuurortlinna Binziga. Siin on valge liiv, klassitsistlikud villad ja muul. Lossisarnane suursugune kolmetiivaline Kurhaus 19 sajandi lõpust ja taastatud 370 m pikkune meresild Seebrücke. Jalutame kaunil rannabulvardil ning stiilses vanalinnas. Vaba aeg. Võimalus süüa lõunasööki või veeta aega rannas. Binzis sõidame väikese rongiga klassitsistlikus stiilis Granitzi jahilossi, mis asub 107 m kõrgusel Tempelbergi mäel keset Granitzi laiuvaid metsi. Lossi ehituse tellis vürst Malte ja see annab ülevaate vürstlikust elustiilist 19 sajandil. See oli populaarne puhkekoht Euroopa aadlikele ja silmapaistvatele inimestele. Jätkame teekonda Sellini väikelinna. Näeme mere peale ehitatud 150 meetri pikkust silda ja sellel asuvat uhket baari, erkvalge liivaga rannikule rajatud luksuslikke SPA hotelle ja kauneid villasid. Sõit hotelli. Soovijatele õhtusöök (lisatasu eest, ettetellimisel).

6. PÄEV

Hommikusöök. Sõidame läbi Rügeni pealinna Bergeni tagasi mandrile. Jõuame kunagisse Hansalinna Greifswaldi, mille panoraami ilmestavad kolm kirikutorni: kelmikas Paks Maria, Väike Jakob ja Pikk Miikael. Turuplatsi ja barokset raekoda ümbritsevad jõukate linnakodanike majad, mille fassaadid on tellisarhitektuuri toredad näited. Nägus kaluriküla Wieck on vahepeal juba jäänud linna piiridesse. Zugbrücke tõstesild 19 sajandist meenutab tüüpilisi sildu Madalmaade kanalitel ja silda avatakse tänaseni käsitsi. Kohalikud kutsuvad seda kaluriküla romantikute sadamaks. Lõunasöök kalurikülale omases restoranis (lisatasu eest, ettetellimisel). Sõit lennujaama. Lend Berliin-Riia kl 19.40-22.15; Riia-Tallinn kl 23.15-00.05. (NB! Kohalikud ajad. Palun kontrollige lennuaegu enne reisi)Reis lõpeb Tallinna lennujaamas.


MAKSUMUS: 1040 €    Kui ühest asutusest/perest  vähemalt 2 osalejat, siis soodustus 2 %. Kui 4 osalejat, siis soodustus 3 %. Tasumine Vilko koolitusarve alusel vähemalt pool summast registreerimisel.  Koolitusest loobumise korral raha ei tagastata, kuid võimalus leida ise asendaja. NB! Reisi summa võimalik tagasi saada sel juhul, kui on reisijal endal sõlmitud kindlustusfirmaga eraldi reisitõrkekindlustus.

HINNA SEES:

  • lennupilet,
  • lennujaamamaks 42 € (20.07.2023 seisuga, võib muutuda),
  • öömajad hotellides koos hommikusöökidega (2-sed toad),
  • mugavustega buss,
  • suurte kogemustega giid-reisijuht ja saksa keele õpetaja Imbi Mesila
  • Väljastame koolitustõendi (8 AT) vastava ajaloo- ja kultuurikoolituse läbimise kohta.
  • Reisi korraldus: reisifirma AS Tensi-Reisid- Ülikooli 4    51003  Tartu, reg. nr. 10323031, MTT: TRE000084

LISATASU EEST (tellimine broneeringut tehes ja tasumine enne reisi): (2023 aasta seisuga, võivad muutuda)

  • 3-ndal päeval õhtusöök 20 €,
  • õhtusöögid (2 õhtut kokku) 48 €,
  • lõunasöök Wiecki kalurikülas 25 €,
  • Berliini Teletorn 26 €,
  • ühene majutus 190 €.

KAASA: kuni reisi lõpuni kehtiv EV pass või ID-kaart.

Lendudel teenindab AirBaltic. Lennukisse on lubatud tasuta kaasa võtta üks äraantav pagasiühik kaaluga kuni 23 kg. Lisaks võib salongi võtta käsipagasi maksimum mõõtmetega 55x40x23 cm ja kaaluga 8 kg. Pagasireeglid https://transpordiamet.ee/ohutus-ja-jarelevalve/reisimine/mida-ei-tohi-lennureisile-kaasa-votta

Paketi hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

 

Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

NB! Palume kindlasti ise teha juurde tervisekindlustus koos reisitõrkekindlustusega!

Soovijatel palun registreerida kuni kohti jätkub E-post: gunnar@vilkokool.ee või   mob 52 68 031

 

Mõningad hinnad, tasumine kohapeal  (2023. a. andmetel, võivad muutuda sõltumata reisikorraldajast):

Rongisõit Binzist  Granitzi jahilossi 12.50 €
Granitzi jahiloss 4 €
Laevasõit 4-ndal päeval 1,5 tundi Kriidikaljude juurde 18.50 €
Jasmundi rahvuspark grupile 9 €
Kap Arkona rong 7 €
NB! Meie reisiprogrammid on koostatud 2023.a seisuga. Kuna uue olukorra tõttu muutuvad sihtkohtades sageli reegli ja nõuded, siis võib juhtuda, et need ei võimalda meil enam külastada mõnda programmis märgitud paika või vaatamisväärsust. Sel juhul oleme sunnitud programmi muutma ja võimalusel pakkuma alternatiive vastavalt reisi ajal kehtivatele reeglitele, nõuetele jms. Samuti võivad muutuda nõuded sihtriiki sisenemiseks ja sealt naasmiseks.